Heerlijke gevulde vijgen met geitenkaas, walnoten en honing. Omwikkeld met een plakje spek. Gemakkelijk te maken en leuk om te serveren tijdens de feestdagen.
Ingrediënten
- 8 verse vijgen
- 15 walnoten
- 3 eetlepel honing
- 16 lange plakjes ontbijt spek
- 150 gram geitenkaas
- Verse tijm
Bereiding
- 1. Snijd de vijgen kruislings in zodat ze een beetje open gaan staan.
- 2. Brokkel de geitenkaas en snij de walnoten zeer fijn.
- 3. Schep wat geitenkaas en walnoten in de vijgen. Omwikkel iedere vijg met ongeveer 2 plakjes spek zodat je een soort zakje krijgt. Zet ze vervolgens in de Airfryer mand.
- 4. Bestrooi de vijgen met nog wat stukjes walnoot en bedruppel met een beetje honing.
- 5. Bak ze ongeveer 5-7 minuten op 180 graden in de Airfryer mand, totdat het spek een beetje hard begint te worden.
- 6. Verdeel een beetje rucola over een paar kleine bordjes en laat ze zo'n minuutje afkoelen. Zet ze dan voorzichtig op het bedje rucola en garneer met wat verse tijm.