0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Gemarineerde tempeh

    met rijst, wortelen en cassavechips

      Met het bakaccessoire van de Philips Airfryer maak je in een handomdraai een uitgebreide variatie aan heerlijke rijstgerechten. Bijvoorbeeld met gemarineerde tempeh die je krokant kan bakken in dit handige apparaat. Dit recept is een recept van 24Kitchen gemaakt door chef London Loy!

      Porties 4, Bereidingstijd: 30-45 minuten
      Ingrediënten
      Bakpan
      Vegetarisch
      Healthy recipes
      Gemaakt door
      The Philips Chef
      Airfryer XXL
      Hoofdgerechten
      Low on fat
      30-60 minuten
      Gelegenheden

      Ingrediënten

      • Tempeh
      • 1 ui
      • 2 tenen knoflook
      • 250g tempeh
      • 3el balsamicoazijn
      • 1el lichte basterdsuiker
      • 1.5tl piment
      • 1.5tl mosterdpoeder
      • 1tl kaneel
      • 1 scheut sojasaus
      • 1 limoen
      • 0.5 sinaasappel
      • Paar takjes verse tijm
      • 1el zonnebloemolie
      • Rijst
      • 400g geraspte wortel
      • 750ml warme groentebouillon
      • 2tl komijnpoeder
      • 3 stengels bosui
      • 350g bosui
      • 350g rijst
      • 1 snuf kurkumapoeder
      • 1 sjalot
      • 1el zonnebloemolie
      • Garnering
      • 20 stukjes ongebakken cassavechips
      • Accessoires
      • Airfryer XXL-bakaccessoire of een vuurvast schaaltje dat in de Airfryer past

      Bereiding

      • 1. Bak eerst de 25 stukjes cassave chips zonder vet krokant in de Airfryermand 5min 180
      • 2. Pel de ui en snijd fijn samen met de knoflook. Snijd de tempeh in grove blokken.
      • 3. Pak het bakaccessoire en doe de balsamicoazijn, suiker, piment, het mosterdpoeder, de kaneel, zonnebloemolie en sojasaus erin. Knijp de limoen erboven uit, rasp dunne sliertjes schil van de halve sinaasappel erbij en voeg het sap toe. Rijg de blaadjes van de tijm en doe ze erbij. Breng de saus op smaak met zout en peper, meng en schenk de helft over de stukken tempeh. Schep ze om, zodat de tempeh aan alle kanten wordt bedekt met de saus. Verdeel de stukken en bereid ze 14min 200 ˚C in het bakaccessoire in de Airfryer.
      • 4. Maak tussendoor het sjalotje en wortel schoon en snijd deze in kleine blokjes.
      • 5. Voeg ongeveer halverwege de bereidingstijd de rest van de sojasaus toe.
      • 6. Controleer of de tempeh gaar is. Ze mogen sappig en krokant zijn.
      • 7. Doe de tempeh in een kom en doe de rijst met de komijn, bosui, kurkuma, sjalotje en wortel in het bakaccessoire. Zet het XXL bakaccessoire in de Airfryermand en fruit het sjalotje en de wortel in zonnebloemolie aan voor 5 min. 200 ˚C
      • 8. Roer de komijn erdoorheen. Snijd de bosui in ringen. Voeg de rijst toe en schenk de bouillon erbij. Zorg dat de rijst ongeveer 1 centimeter onder de bouillon blijft. Langzaam laten koken totdat de rijst gaar is (25 min op 200 ˚C). Kurkuma en de bosuien toevoegen, en nog 1 min. verwarmen. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.
      • 9. Leg de laatste 5 minuten de gebakken tempeh op de rijst om deze mee te verwarmen. Serveer samen met de rijst en de gebakken cassave chips.
      Gemarineerde tempeh met rijst, wortelen en cassavechips

      Heb jij een Airfryer? Laat het ons weten!

      Door je Airfryer bij ons te registreren, verwen je jezelf met:

       

      √ Exclusieve Airfryer recepten van The Philips Chef;

      √ Het profiteren van speciale kortingen;

      √ Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

       

      Ga snel naar MyPhilips en mis nooit meer iets!

       

      Registreer mijn Airfryer

      Deel dit recept

      Terug naar boven

      U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.