1
Producten

Cannelloni met ricotta en chorizo

Cannelloni met ricotta en chorizo

Wie van pittig houdt moet echt deze Cannelloni proberen. Zie dit recept als een basisrecept en probeer ook eens een andere vulling zoals met truffel en spinazie.

Porties 5, Bereidingstijd: 30-60 m

Ingrediënten

  • 500 gram Semola bloem
  • 190 ml vocht (2 eieren, 2 eidooiers en water)
  • Theelepel fijn zout
  • Lasagne mondstuk
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 350 gram Chorizo (in kleine blokjes)
  • 2 rode pepers zonder de pitjes
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • 800 gram ricotta
  • 20 gram vers gesneden peterselie
  • Peper en zout uit de molen
  • 1 ei voor te strijken
  • 2 bollen mozzarella (in schijfjes van 1 cm)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 5 trostomaten in kleine blokjes
  • 2 eetlepels gesneden bassilicum
  • 2 eetlepels gesneden oregano
  • 1 teen knoflook

Bereiding

  • Maak eerst de vulling door de olie te verhitten in een koekenpan. Bak hierin de kleine blokjes Chorizo, peper en knoflook en laat het in een bak afkoelen. Meng het Chorizo mengsel met een spatel door de ricotta en de peterselie en laat dit afkoelen.
  • Maak nu de Pastavellen door de bloem in de Pastamachine te doen samen met het zout. Sluit de deksel en kies programma 2 van de Pastamachine. Giet langzaam het vocht in de Pastamachine en laat het programma aflopen. Wanneer de pasta uit de Pastamachine komt, snij je de vellen na ongeveer 25 cm af en leg je deze plat op je bebloemde aanrecht. Doe de vulling indien mogelijk in een spuitzak en knip deze dik af. Spuit over de korte kant een lijn met de vulling. Rol het vel inclusief vulling op tot een cannelloni en snij deze af. Mocht je geen spuitzak hebben, dan kan je dit ook met lepels doen.
  • Maak nu de tomatensaus door de olie te verhitten en de ui met de knoflook aan te fruiten. Snij de verse tomaten in kleine blokjes en meng deze met de bliktomaten in de saus. Voeg de vers gesneden oregano en basilicum toe. Bedek een vuurvaste schaal met de tomatensaus en leg daar de cannelloni rollen met de naad naar onder op en bedek deze weer met tomatensaus. Leg er een tweede laag cannelloni rollen op en bedek weer met de tomatensaus. Bak de Cannelloni’s af in de oven op 180 graden gedurende 20 minuten. Neem de ovenschaal uit de oven en schik de Mozzarellaschijfjes op de tomatensaus en bak deze weer 15min op 180 graden.
  • Tip van de Chef: De tomatensaus in dit gerecht is ook de perfecte basissaus voor Spaghetti. Je kunt er naar eigen keuze ook gehakt aan toe voegen om er een Bolognese saus van te maken
Cannelloni met ricotta en chorizo

Deel dit recept