Wist je dat je 77% van alle toegevoegde suikers thuis consumeert? Dus niet in een restaurant of onderweg, maar op de bank en aan de eettafel. Wil je écht wat aan je suikerinname doen? Dan ga je de strijd aan met de Thuissuikers in je koelkast, -lades en keukenkastjes. En het mooie is: Philips en het Diabetes Fonds gaan je helpen! Met handige ontsuikertips, praktische adviezen, gezonde recepten én een mooi online Thuissuiker-magazine. Meld je gratis aan via: Philips.nl/thuissuikers en maak kans op mooie prijzen!
Meer handige ontsuikertips, praktische adviezen en gezonde recepten? Check dan zeker www.philips.nl/thuissuikers
Porties 2 , Bereidingstijd: 0-30 minuten
Ingrediënten
- 100g kippenborstfilet
- 100g gepelde garnalen
- 1 grote pastinaak
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1cm verse gember
- 0.5 rode peper (zonder zaadjes)
- 0.5 stengel citroengras
- 1 limoen
- 0.5el kerriepoeder
- 275ml (magere) kokosmelk
- 300ml kippenbouillon
- 2el verse koriander (fijngehakt)
- 0.5el mosterdzaad
- 2el arachideolie
- Accessoires
- 2 spiezen
- Spiralizer
Bereiding
- 1. Snijd de courgette en pastinaak beide in 3 grote stukken. Plaats het dunne mes in de spiralizer en maak spaghetti van de groenten. Zet de groenten spaghetti apart.
- 2. Plaats het chopper mes in de spiralizer en hak de paprika, ui, rode peper, gember, mosterdzaad, fenegriekzaad tot een grofgesneden massa met de chopper. Je kan natuurlijk ook de ingrediënten grof snijden met een keukenmes.
- 3. Rijg de garnalen op de spiezen en leg deze even apart. Snijd de kippenborstfilet in blokjes, het citroengras in zeer dunne ringen en de limoen in plakjes. Verwarm 1 lepel arachideolie in een koekenpan en bak de kip met het mosterdzaad in 5 minuten goudbruin. Leg aan de andere zijde de garnalen spiezen zodat deze ook meteen mee bakken.
- 4. Voeg de grof geneden groenten toe aan de kip en bak dit 5 minuten mee. Voeg de kokosmelk en kippenbouillon toe en laat dit 5 minuten pruttelen. Vervolgens kan je de groenten spaghetti toe voegen en laat dit weer 5min mee pruttelen zodat deze meteen gaar worden in de saus. Serveer het de spaghetti met de Surf en Turf. Breng het gerecht op smaak met zout, peper en wat limoensap en bestrooi met de koriander.