0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    bitterkoekjes tiramisu

    Espresso tiramisu met bitterkoekjes

    Voor de échte koffieliefhebbers is dit een perfect dessert. Espresso, tiramisu en bitterkoekjes vormen samen een heerlijke smaaksensatie bij dit recept.

    Koffie
    Desserts en gebakjes
    Philips Espresso
    Drankjes en ijs

    Ingrediënten

    • 250 gram bitterkoekjes
    • 50 gram suiker
    • 250 ml slagroom
    • 250 gram mascarpone
    • 5 ei dooiers
    • Zakje vanillesuiker
    • 50 ml amandellikeer bijv. amaretto
    • 2 kopjes sterke espresso

    Bereiding

    • 1. Zet een pan met water op. Als het water kookt, leg dan een roestvrijstalen bak erop met de gepasteuriseerde eidooiers erin. De eidooiers worden zo au-bain-marie gaar. Klop ze met de suiker en vanillesuiker zo snel mogelijk met een mixer of staafmixer.
    • 2. Haal de kom daarna van de pan en mix daarna het geheel met een mixer 10 min koud en plaats daarna in de koelkast.
    • 3. Zet twee kopjes zeer sterke koffie en meng dit met de amandellikeur. Laat de bitterkoekjes hierin weken.
    • 4. Neem dan de slagroom en mix deze met de mixer tot yoghurt dikte.
    • 5. Neem de ei/suiker massa uit de koelkast en voeg hier lepel voor lepel al de mascarpone aan toe. Voeg daarna geleidelijk de slagroom toe.
    • 6. Verdeel een gedeelte van de geweekte bitterkoekjes in schaaltjes en maak de eerste laag. Vervolgens doe je de helft van het beslag op de eerste laag en daarop doe je de andere helft van de bitterkoekjes. Daarna het laatste deel van het beslag weer bovenop de bitterkoekjes.
    • 7. Leg de tiramisu in de koelkast. Laat dit minimaal 8 uur opstijven. Het is aan te raden het een dag van te voren te maken dan is hij het lekkerste.
    • 8. Brokkel wat verkruimelde bitterkoekjes over de tiramisu heen voor het serveren en garneer met een chocolade koffieboontje.
    • Tip van de Chef: Zelf eieren pasteuriseren is erg makkelijk met de onderstaande stappen: Pak 5 eieren op kamertemperatuur. Leg deze in een pan met water en verwarm dit tot 60graden en hou ze 3-5 minuten op deze temperatuur (kleine eieren 3 en grote eieren 5 minuten met een digitale tempratuurmeter (beslist niet hoger laten komen dan 60gr) Je mag de temperatuur heel kort laten zakken en dan op laag vuur weer tot 60graden laten komen. Haal de eieren na 3 of 5 minuten uit de pan en splits de eieren voor het bovenstaande recept.
    Espresso Tiramisu met bitterkoekjes

    Deel dit recept

    Meer koffie inspiratie

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.