Air Cooker-recepten van: Edwin Vinke - De Kromme Watergang **, Slijkplaat
Bekijk hoe je orzo met kokkels bereidt met jouw Philips Air Cooker
Orzo met kokkels in de Philips Air Cooker
Zo kook je orzo met kokkels in de Philips Air Cooker. Kook heerlijke Air Cooker recepten met Edwin Vinke. Het volledig recept vind je hier.
Porties2-3,Voorbereidingstijd5 min,Bereidingstijd:30 min
Edwin Vinke
Air Cooker
Ingrediënten
1 el venkelzaad
1 el komijnzaad
1 el karwijzaad
1 el kardemompoeder
1 el gedroogde oregano
6 stuks steranijs
2 uien
6 tenen knoflook
½ bosje verse bladpeterselie
½ bosje verse dragon
½ bosje verse basilicum
½ bosje verse bieslook
½ bosje verse kervel
½ bosje verse lavas
1 bosje lente-ui
Een flinke scheut olijfolie
750 gr kokkels
150 gr orzo
100 gr ontvelde cherrytomaatjes
2 fijngesneden sjalotjes
Een paar stengels paksoi, het wit in reepjes en het blad gescheurd
30 gr zeesla (verkrijgbaar bij de biologische winkel)
2 el kappertjes
2 el groene olijven zonder pit, fijngesneden
3 el fijngehakte peterselie
0,5 dl witte wijn
0,5 dl visbouillon (zelfgemaakt of op basis van fond)
witte peper
rasp en sap van halve citroen
Bereiding
1. Specerijenmix
Maal het venkelzaad, komijnzaad, karwijzaad, kardemompoeder met de gedroogde oregano en steranijs fijn in een vijzel.
2. Chermoula
Snipper de uien en stoof deze samen met de geperste tenen knoflook in wat olijfolie, in het Air Cooker-bakje op 120 graden, zonder vocht. Als glazig voeg 2 eetlepels specerijenmix toe en laat het geheel afkoelen. Snijd alle halve bosjes verse kruiden en de lente-ui fijn en voeg toe aan het ui-kruidenmengsel. Maak het geheel af met een flinke scheut olijfolie. De chermoula kun je in een schoon afgesloten potje een paar weken in de koelkast bewaren.
3. Orzo met kokkels
Leg de kokkels in een bad met koud water. Voeg er zoveel zout bij dat het naar de zee smaakt. Laat een kwartiertje staan.
Meng de cherrytomaatjes, sjalot, paksoi, zeesla, kappertjes, groene olijven en peterselie door elkaar in het Air Cooker-bakje. Voeg de witte wijn, visbouillon, citroenrasp en -sap toe en witte peper toe en gaar in 18 minuten op 150 ℃ op de middelste stoomstand van de Air Cooker (zonder voorverwarmen).
Spoel de kokkels af, laat uitgieten en voeg de laatste 6 minuten bij aan het orzomengsel.
4. Opbouw
Schep de orzo in voorverwarmde diepe borden en verdeel er 2 eetlepels chermoula overheen. Zet een mooi stuk zuurdesembrood op tafel om alle smaak mee op te vegen.
Vegetarische variant
- 150 gr fetablokjes
- Groentefond
- Zonnebloempitten
Vervang de kokkels met fetablokjes en de visfond met groentebouillon. Voeg aan het einde wat zonnebloempitten toe.