Air Cooker-recepten van: Jef Schuur - Bij Jef*, Den Hoorn Texel
Bekijk hoe je lente stoofpotje met Texels lam bereidt met jouw Philips Air Cooker
Lente stoofpotje met Texels lam in de Philips Air Cooker
Zo kook je lente stoofpotje met Texels lam in de Philips Air Cooker. Kook heerlijke Air Cooker recepten met Jef Shuur. Het volledig recept vind je hier.
Porties4,Voorbereidingstijd10 min,Bereidingstijd:180 min
Jef Schuur
Air Cooker
Ingrediënten
500 gr lamsschouder in stukken van 3x3 cm. Alternatieven zijn: reebout, runderlappen, varkenschouder, hamlappen of procureur
15 gr bloem
10 gr olijfolie
250 gr rode wijn
75 gr winterwortel in kleine blokjes (3-5 mm)
75 gr knolselderij in kleine blokjes (3-5 mm)
75 gr ui in in kleine blokjes (3-5 mm)
3 laurierblaadjes
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
3 stuks kruidnagel
1 teentje knoflook
200 gram seizoensgroenten in verschillende kleuren en van gelijke stevigheid
Bereiding
1. Texels lam
Dep de gesneden lamsschouder droog, bestrooi met peper en zout en haal door de bloem. Verhit een pan met dikke bodem en bak het vlees in olijfolie snel aan alle kanten bruin. Doe dit in delen als het lam niet in een enkele laag in de pan past.
Blus af met rode wijn roer goed over de bodem, daar zit de meeste smaak. Doe vlees en wijn in het bakaccessoire van de Air Cooker, samen met de blokjes ui, wortel, knolselderij, alle kruiden en de knoflook. Verwarm het geheel drie uur op 95 ℃ zonder stoom met de handmatige functie waarbij je 3 keer een timer van een uur instelt.
2. Seizoensgroenten
Schil ondertussen de groenten en snijd ze in aantrekkelijke vormen. Let erop dat de stukken qua grootte ongeveer een hap zijn en op een vork passen. Leg de groenten in het stoommandje. Als het lam klaar is, stoom je de groenten in de Air Cooker op de stoomstand met twee druppels voor acht minuten. Als het lam een beetje is afgekoeld, doe je het samen met de groenten nog een paar minuten in de Air Cooker op 100 graden, zonder stoom.
3. Opbouw
Serveer het lam met gepofte aardappel, een mooi stuk brood of grote pastaschelpen.
Glutenvrije variant
Laat de bloem weg en bind de stoof naderhand met aardappelzetmeel.