Air Cooker-recepten van: Martin Kruithof - De Lindenhof**, Giethoorn
Bekijk hoe je Gestoofde paling met venkel bereidt met jouw Philips Air Cooker
Gestoofde paling met venkel in de Philips Air Cooker
Zo kook je gestoofde paling met venkel in de Philips Air Cooker. Kook heerlijke Air Cooker recepten met Martin Kruithof. Het volledig recept vind je hier.
Porties4,Voorbereidingstijd15 min,Bereidingstijd:120 min
Martin Kruithof
Air Cooker
Ingrediënten
3 venkels
1 kg verse paling
100 gram gesnipperde verse sjalot
5 steranijs
3 blaadjes laurier
0,5 dl Pernod
0,5 dl witte wijn
75 ml room
Zout/peper
1 limoen, sap en rasp
Fijngesneden venkeltopjes
75 gr roomboter
Bereiding
1. Snijd de venkel
Ontdoe 2 venkels van de kern en groene toppen. Snijd in kleine stukken van maximaal 0,5 cm (dit is voor de venkelcrème).
2. Stoof de paling
Snijd de rauwe paling in gelijke stukken van 10 cm en breng op smaak met zout en peper. Besmeer het Air Cooker-bakje met boter en zet alle paling rechtop erin. Voeg daarna de gesnipperde sjalot, ¼ van de gesneden venkel en 4 stuks steranijs, laurier, Pernod en witte wijn toe. Gaar de paling 2 uur in de Air Cooker op 80 ℃ op de stand langzaam garen.
3. Maak de venkelcrème
Leg de overige stukjes venkel samen met 25 gram boter (of olijfolie), 1 stuk steranijs, peper en zout op het grillplaatje. Zet na 1 uur en 45 minuten garen van de paling het grillplaatje in de Air Cooker en laat het geheel nog 12 minuten stomen.
Als de venkel gaar is, de steranijs verwijderen en in een blender met 75 ml room (of water) fijndraaien tot een mooie, gladde crème. Breng op smaak met Pernod. Voeg water toe als de crème te dik is.
4. Bereid de venkelsalade
Snijd de laatste venkel zo dun mogelijk op een mandoline of een groenteschaaf. Breng de salade vlak voor serveren op smaak met limoensap en -rasp plus zout en peper. Bewaar de topjes - het dunne groen- voor garnering.
5. Opbouw
Verwarm de borden. Zorg dat de venkelcrème warm is en doe twee lepels op elk bord. Leg de palingstukjes in een stervorm op de crème en doe wat van de rauwe salade bovenop. Strooi de fijngesneden venkeltopjes over de paling.