0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Air Cooker-recepten van: Martin Kruithof - De Lindenhof**, Giethoorn 

    Gestoofde paling met venkel

    Bekijk hoe je Gestoofde paling met venkel bereidt met jouw Philips Air Cooker

    Gestoofde paling met venkel in de Philips Air Cooker

    Zo kook je gestoofde paling met venkel in de Philips Air Cooker. Kook heerlijke Air Cooker recepten met Martin Kruithof. Het volledig recept vind je hier.

    Porties 4, Voorbereidingstijd 15 min, Bereidingstijd: 120 min
    Martin Kruithof
    Air Cooker

    Ingrediënten

    • 3 venkels
    • 1 kg verse paling
    • 100 gram gesnipperde verse sjalot
    • 5 steranijs
    • 3 blaadjes laurier
    • 0,5 dl Pernod
    • 0,5 dl witte wijn
    • 75 ml room
    • Zout/peper
    • 1 limoen, sap en rasp
    • Fijngesneden venkeltopjes
    • 75 gr roomboter

    Bereiding

    • 1. Snijd de venkel
    • Ontdoe 2 venkels van de kern en groene toppen. Snijd in kleine stukken van maximaal 0,5 cm (dit is voor de venkelcrème).
    • 2. Stoof de paling
    • Snijd de rauwe paling in gelijke stukken van 10 cm en breng op smaak met zout en peper. Besmeer het Air Cooker-bakje met boter en zet alle paling rechtop erin. Voeg daarna de gesnipperde sjalot, ¼ van de gesneden venkel en 4 stuks steranijs, laurier, Pernod en witte wijn toe. Gaar de paling 2 uur in de Air Cooker op 80 ℃ op de stand langzaam garen.
    • 3. Maak de venkelcrème
    • Leg de overige stukjes venkel samen met 25 gram boter (of olijfolie), 1 stuk steranijs, peper en zout op het grillplaatje. Zet na 1 uur en 45 minuten garen van de paling het grillplaatje in de Air Cooker en laat het geheel nog 12 minuten stomen.
    • Als de venkel gaar is, de steranijs verwijderen en in een blender met 75 ml room (of water) fijndraaien tot een mooie, gladde crème. Breng op smaak met Pernod. Voeg water toe als de crème te dik is.
    • 4. Bereid de venkelsalade
    • Snijd de laatste venkel zo dun mogelijk op een mandoline of een groenteschaaf. Breng de salade vlak voor serveren op smaak met limoensap en -rasp plus zout en peper. Bewaar de topjes - het dunne groen- voor garnering.
    • 5. Opbouw
    • Verwarm de borden. Zorg dat de venkelcrème warm is en doe twee lepels op elk bord. Leg de palingstukjes in een stervorm op de crème en doe wat van de rauwe salade bovenop. Strooi de fijngesneden venkeltopjes over de paling.
    Gestoofde paling met venkel in de Philips Air Cooker

    Wat heb je nodig

    Personalisatie met de HomeID app

    Ontdek gezonde, voedzame recepten, thuisinspiratie en begeleid koken met de HomeID app, je culinaire metgezel

    Inspiratie voor recepten, gebaseerd op uw gedrag en voorkeuren

    Personalisatie met de HomeID app

    Real time updates en meldingen

    Kook op afstand en pas de gewenste resultaten aan

    Spraakbesturing compatibel met Amazon's Alexa

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.