Het komt allemaal aan op persoonlijke smaak. Als je je kip serveert met wat eenvoudige groenten en aardappelen, wil je misschien alleen een beetje zout en peper. Als je iets pittigers wilt proberen, kun je wat paprikapoeder, kaneel en chili toevoegen. Rozemarijn of tijm geven je kip een meer traditionele, kruidige smaak. Om de kip op smaak te brengen, wrijf je de kruiden en specerijen goed in de huid.
Een marinade is een saus die je in het vel van je kip masseert, zoals een pittige barbecuemarinade of een klassieke honing-citroenmarinade. Niet alleen houdt marineren je kip lekker sappig, maar het geeft je vlees ook een heerlijke smaak.
Als je het vlees een paar uur voor het bakken marineert, droogt het in de oven niet uit en wordt je kip knapperig en superlekker. Voor extra sap en smaak kunt je tijdens het braden een lepel van de marinade over het vlees gieten.
HD9867/90
HD9280/90
Je hebt twee opties als het gaat om het braden van je kip: je kunt op de traditionele manier de kip braden in de oven of een airfryer gebruiken, zoals de Philips Airfryer XXL. Deze techniek is probleemloos en perfect voor het braden van een hele kip of kipfilets.
Hoe kun je een kip braden in de oven?
Om je kip in de oven te braden, moet je er veel tijd en zorg aan besteden. Met de juiste aandacht kun je het sappigste en lekkerste gebraad aan je gezin serveren. Hoe lang moet een hele kip in de oven? We laten je het hier weten.
Kip braden in de airfryer
Een airfryer is perfect voor een gezonde gebraden kip. De Airfryer XXL van Philips is bijvoorbeeld groot genoeg om een hele kip te braden. Bovendien is dit apparaat 4 keer sneller dan een gewone oven.*
Dankzij de unieke Twin TurboStar-technologie circuleert de hete lucht door de airfryer, zodat de kip mals van binnen en krokant van buiten blijft. Alleen de Philips-technologie voor vetverwijdering vangt en vermindert overtollig vet van het vlees, waardoor het nog gezonder wordt en supergemakkelijk op te ruimen is na afloop. Als je frietjes bij je kip serveert, kun je de Philips Airfryer gebruiken om ze te bereiden met tot 90% minder vet.**
* Vergeleken met het bereiden van vlees/varkenskoteletjes (6 stuks of 0,77 kg) in een gewone oven
** Vergeleken met verse frietjes bereid in een traditionele friteuse