1
Artikel

Vind de borstkolf die het beste bij je past


Borstkolven en verzorging

Je kiest kleertjes omdat die zo schattig zijn. Bij een borstkolf, daarentegen, zijn er andere overwegingen in het spel. Nog geen ervaring op dat gebied? Deze snelle handleiding maakt je wegwijs in welke borstkolf het beste bij je levensstijl past.

Waarom afkolven?

Dat is een goede vraag, die minder voor de hand ligt dan je misschien denkt. Moeders kolven om uiteenlopende redenen. Sommige moeders beginnen met afkolven als hun baby moeite heeft met voeden en ze later met borstvoeding door willen gaan. Anderen gebruiken het als een manier om de spanning van volle borsten weg te nemen of om hun baby borstvoeding te geven wanneer ze er zelf niet kunnen zijn.

De drie soorten borstkolven

In de wereld van borstkolven zijn er drie varianten die je kunt overwegen:
 

  • Dubbele elektrische borstkolf
  • Enkele elektrische borstkolf
  • Handkolf

Sommige moeders zweren bij de snelheid van een dubbele elektrische borstkolf, terwijl anderen voorkeur geven aan de compactheid van een handkolf. Als we het dus over het kiezen van de beste kolf hebben, praten we niet zozeer over de ‘juiste’ keuze waar alle moeders in onze ogen voor moeten gaan. De beste borstkolf voor jou is de kolf die bij je levensstijl, de behoeften van je baby en, ja, ook bij je persoonlijke voorkeur past.

 

Wat heb je nodig 

Laten we je zoektocht beperken door vast te stellen waar jij en je baby behoefte aan hebben — of proberen dit op z'n minst in te schatten!

Hier zijn wat dingen om je af te vragen:

 

  • Hoe vaak denk je te gaan afkolven? Elke dag of om de zoveel tijd?
  • Hoe belangrijk is snel afkolven voor je?
  • Heb je de kolf nodig als je op pad bent? Of gebruik je 'm alleen thuis?

 

Geeft niet als je 't nog niet precies weet. Je hebt er immers nog geen ervaring mee! Een deskundige kan je ook advies geven.

Vind de borstkolf die bij je past

Nu je weet waar je op letten moet, volgt hier een overzicht van de verschillende kolven.

 

Dubbele Comfort elektrische borstkolf

De Dubbele Comfort elektrische borstkolf is de efficiëntste van de drie. De prijs ligt weliswaar hoger, maar je krijgt meer melk in kortere tijd. Dat betekent een goede keuze voor moeders die elke dag afkolven, thuis of op het werk.

De beste keuze voormoeders die tijd willen besparen

 

Enkele Comfort elektrische borstkolf

De Enkele Comfort elektrische borstkolf is de handzamere optie in het elektrische assortiment. Je krijgt hetzelfde comfortabele design en dezelfde technologie als bij de Dubbele Comfort elektrische borstkolf, plus batterijen zodat je kunt afkolven als er geen stopcontact in de buurt is.

De beste keuze voor: moeders die een allrounder voor dagelijks gebruik willen

 

Comfort-handkolf

Wat handkolven aan tijd inleveren, winnen ze aan draagbaarheid. Wil je iets lichts wat in je handtas past, of wil je alleen maar zo nu en dan afkolven? Met een handkolf beschik je over de nodige flexibiliteit en een eenvoudige back-upoptie.

De beste keuze voor: moeders die een draagbare optie voor onderweg willen, of zo nu en dan afkolven

Psssst

Weet je nog steeds niet welke borstkolf de beste borstklof voor jou is? Dat geeft niet. Het kan moeilijk zijn om precies te voorzien wat je nodig hebt — daarom hebben we onze elektrische borstkolf zo ontworpen dat je hem gemakkelijk tot handkolf kunt omtoveren. Voor de keren dat je onderweg iets nodig hebt, bevestig je gewoon een handgreep, membraan en basis (online verkrijgbaar) aan je elektrische kolf. Je bent dan klaar om te gaan!

Wil je meer over onze borstkolven weten? Klik hier en bekijk het assortiment.

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer over dit onderwerp

Elektrische handkolf en spenen Philips Avent

Bekijk alle borstkolven en verzorgingsproducten ›

Download de uGrow-app van Philips Avent

Ontdek de uGrow-app


Begrijp gisteren. Geniet van vandaag. Weet wat er morgen komt.

Ouderschap. Er is geen handleiding voor, maar er is wel ondersteuning

Wil je gratis, persoonlijk advies en kortingen direct in je inbox?
Pictogram mail