1
Producten

#AanDeBorst

Facebook live spreekuur

Een terugblik op het Facebook-live spreekuur

 

Moedermelk geeft je kindje de beste start in het leven. Daarom vinden we het bij Philips Avent belangrijk moeders te ondersteunen bij het geven van borstvoeding. Vandaar dat ons Facebook Live spreekuur #AanDeBorst op 3 oktober volledig in het teken stond van borstvoeding. Tijdens de uitzending hebben lactatiekundigen en kraamverzorgenden vragen van kijkers over borstvoeding beantwoord. Met ruim tienduizend kijkers en 163 reacties en vragen was het een geslaagd event!

 

De laatste jaren is het geven van borstvoeding weer in opmars. Steeds meer vrouwen besluiten hun kindje zelf te gaan voeden én steeds meer vrouwen houden het langer vol. Dat merkten we aan de vragen en reacties van onze volgers. Want hoe leg je je kindje goed aan? Hoe weet je of je baby voldoende melk binnenkrijgt? En hoe kun je succesvol borstvoeding blijven geven wanneer je weer aan het werk gaat? Deze en nog veel meer vragen én antwoorden vind je terug in de FAQ’s op deze pagina

Vertrouwen geven

‘Borstvoeding is natuurlijk, maar niet altijd vanzelfsprekend’, vertelt Gijs van Male, Marketing Manager Philips Avent. ‘Zeker tijdens die eerste weken worstelen veel vrouwen met vragen en problemen. Als je wilt dat de borstvoeding slaagt, is een soepele start dus heel belangrijk. Door waardevolle informatie en tips te geven tijdens het Facebook-spreekuur wilden we moeders helpen hun vragen te beantwoorden én ze het vertrouwen geven dat ze het zélf kunnen! Met een beetje hulp zijn de meeste vrouwen namelijk prima in staat om borstvoeding te geven.’

Gezond borstvoedingsklimaat

Waarom is het zo belangrijk om borstvoeding te geven? ‘Allereerst zijn de gezondheidsvoordelen enorm. Door de levende afweerstoffen kan je kindje een sterk afweersysteem opbouwen. En omdat moedermelk zich aanpast aan de behoeften van je baby, krijgt hij altijd de juiste voedingsstoffen binnen. Door het zelf voeden versterk je bovendien de emotionele band tussen jou en je kindje. Stuk voor stuk bewezen voordelen, waardoor we ons bij Philips Avent graag inzetten voor een gezond borstvoedingsklimaat!’, aldus Gijs van Male.

Aan het spreekuur werkten mee

Susan Merkus portret

Susan Merkus, 
lactatiekundige IBCLC bij De Kraamvogel

Erna Schuitemaker portret

Erna Schuiteman, 
lactatiekundige IBCLC bij De Kraamvogel

Antwoord op veelgestelde vragen

De informatie op deze webpagina is bedoeld als algemeen advies en dient niet ter vervanging van deskundig medisch advies op basis van de individuele situatie van jou en je baby. Raadpleeg hiervoor altijd een professional.
Download de uGrow-app van Philips Avent

Meer inzicht in het voedingspatroon van jouw baby?

 

Door voedingen bij te houden in uGrow kun je beter leren begrijpen wanneer je baby honger krijgt en hoe lang het voeden duurt.

 

Ouderschap. Er is geen handleiding voor, maar er is wel ondersteuning


Wil je gratis, persoonlijk advies en kortingen direct in je inbox?