1
Producten

#AanDeBorst

Veelgestelde vragen van moeders over borstvoeding

 

Moedermelk geeft je kindje de beste start in het leven. Daarom vinden we het bij Philips Avent belangrijk moeders te ondersteunen bij het geven van borstvoeding. Alle vragen die we het afgelopen jaar hebben ontvangen zijn gebundeld en beantwoord door lactatiekundigen.

 

De laatste jaren is het geven van borstvoeding weer in opmars. Steeds meer vrouwen besluiten hun kindje zelf te gaan voeden én steeds meer vrouwen houden het langer vol. Dat merkten we aan de vragen en reacties van onze volgers. Want hoe leg je je kindje goed aan? Hoe weet je of je baby voldoende melk binnenkrijgt? En hoe kun je succesvol borstvoeding blijven geven wanneer je weer aan het werk gaat? Deze en nog veel meer vragen én antwoorden vind je terug in de FAQ’s op deze pagina

Vertrouwen geven

‘Borstvoeding is natuurlijk, maar niet altijd vanzelfsprekend’, vertelt Charis Lee - de Geus, Marketing Manager Philips Avent. ‘Zeker tijdens die eerste weken worstelen veel vrouwen met vragen en problemen. Als je wilt dat de borstvoeding slaagt, is een soepele start dus heel belangrijk. Door waardevolle informatie en tips te geven, willen we moeders helpen hun vragen te beantwoorden én ze het vertrouwen geven dat ze het zélf kunnen! Met een beetje hulp zijn de meeste vrouwen namelijk prima in staat om borstvoeding te geven.’

Gezond borstvoedingsklimaat

Waarom is het zo belangrijk om borstvoeding te geven? ‘Allereerst zijn de gezondheidsvoordelen enorm. Door de levende afweerstoffen kan je kindje een sterk afweersysteem opbouwen. En omdat moedermelk zich aanpast aan de behoeften van je baby, krijgt hij altijd de juiste voedingsstoffen binnen. Door het zelf voeden versterk je bovendien de emotionele band tussen jou en je kindje. Stuk voor stuk bewezen voordelen, waardoor we ons bij Philips Avent graag inzetten voor een gezond borstvoedingsklimaat!’, aldus Charis Lee - de Geus.

De deskundigen

Susan Merkus portret

Susan Merkus, 
lactatiekundige IBCLC bij De Kraamvogel

Erna Schuitemaker portret

Erna Schuiteman, 
lactatiekundige IBCLC bij De Kraamvogel

Antwoord op veelgestelde vragen

De informatie op deze webpagina is bedoeld als algemeen advies en dient niet ter vervanging van deskundig medisch advies op basis van de individuele situatie van jou en je baby. Raadpleeg hiervoor altijd een professional.

Ook interessant voor jou:

 • Interview Susan Merkus: de voordelen van borstvoeding

  Borstvoeding

  Interview Susan Merkus: de voordelen van borstvoeding

  Lees meer
 • Interview Erna Schuiteman: tips voor een geslaagde borstvoeding

  Borstvoeding

  Interview Erna Schuiteman: tips voor een geslaagde borstvoeding

  Lees meer
 • Hulp vragen bij de borstvoeding

  Borstvoeding

  Hulp vragen bij de borstvoeding

  Lees meer
 • Borstvoeding geven in het openbaar

  Borstvoeding

  Borstvoeding geven in het openbaar

  Lees meer
Download de Zwangerschap+ app

Zwangerschap+ app

 

Download nu gratis 's werelds beste zwangerschap app. Zwangerschap+ is speciaal ontworpen om de voorgang in alle fases van de zwangerschap te volgen. Inclusief handige tips, persoonlijk dagboek en uitgebreid advies. Nu gratis te downloaden in de iOS en Android appstore.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Philips Avent

Ouderschap. Er is geen handleiding voor, maar er is wel ondersteuning


Wil je gratis, persoonlijk advies en kortingen direct in je inbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!