Last van hooikoorts?
Overweeg een luchtreiniger!

Pollen!  Heb jij er ook zo’n last van?


Voor de meeste mensen is het een heerlijk seizoen, waarin ze de gure wintermaanden van zich afschudden. Voor jou helaas niet. Voor jou breekt een tijd van hoesten, proesten en niezen aan. Weinig kans om te genieten van die eerste zonnestraaltjes!

 

De boosdoener? Hooikoorts. Veroorzaakt door pollen die door de lucht zweven. Een lastige allergie, die je behoorlijk kan belemmeren in je dagelijks leven. Helaas is hooikoorts niet te genezen. Maar je kunt wel wat aan je klachten doen.

Herken jij deze  hooikoortsklachten?

 

Voel jij je vermoeid en grieperig terwijl alles om je heen in volle bloei staat? Dan bestaat de kans dat je last hebt van hooikoorts.

 

De eerste symptomen van hooikoorts zijn een loopneus, niezen en jeukende en tranende ogen. Vervolgens breidt de allergische reactie zich uit naar de luchtwegen. Je kunt een verstopte neus krijgen, een piepende ademhaling, een gevoel van benauwdheid en soms zelfs astma.  

 

Door die klachten kun je erg vermoeid raken. Je krijgt hoofdpijn, gaat slechter slapen en merkt dat je moeite hebt jezelf te concentreren. Hooikoorts kan je daardoor in de weg zitten bij je werk, school of sociaal leven. 

 

Wat is hooikoorts?

 

Hooikoorts is een allergische reactie op stuifmeel van grassen, planten of bomen. De stuifmeelkorrels noemen we ook wel pollen. Pollen zweeft in de lucht en kleine deeltjes daarvan adem je vervolgens in. Als je er gevoelig voor bent, zwellen je slijmvliezen op, vernauwen je bronchiën zich en krijg je hooikoortssymptomen.

 

Wanneer hooikoorts de kop opsteekt? Als grassen, planten en bomen zich voort gaan planten door stuifmeel los te laten. Voor de meeste mensen ligt de piek in de lente, wanneer het gras begint te bloeien en er massaal grasstuifmeel vrijkomt. Als het warm en winderig is, kunnen er wel miljoenen stuifmeelkorrels door de lucht zweven. Niet zo gek, dat veel mensen juist dán die typische hooikoortsklachten ontwikkelen.

Hoe kan een luchtreiniger je helpen?

 

Als je hooikoorts hebt, is het belangrijk om de luchtkwaliteit in huis op peil te houden. Zeker als deuren en ramen openstaan, is het voor pollen namelijk een koud kunstje om binnen te zweven. Maar ook als alles dicht is, kunnen kleine deeltjes door natuurlijke ventilatie binnendringen. Het resultaat? Ook binnenshuis krijg je last van hooikoorts.

 

Met Philips luchtreinigers zorg je ervoor dat pollen buiten de deur blijven. Ze hebben een extra krachtige filter waarmee ze 99.9 procent van de ultrafijne deeltjes, zoals pollen, bacteriën en allergenen, uit de lucht halen.

 

Mensen met een pollenallergie hebben met deze luchtreinigers beduidend minder klachten, zoals niezen, tranende en rode ogen, jeukende huid en een loopneus.*

 

*Klinische test met een Philips luchtreiniger en graspollen; Bergmann; augustus 2015

 

De voordelen op een rijtje:

 

 • Vermindert pollen in huis
 • Bewezen vermindering van de symptomen van graspollenallergie (klinisch getest door ECARF)
 • VitaShield IPS technologie verwijdert op een natuurlijke manier ultrafijne deeltjes

Luchtzuiveraar series 2000

Adem het verschil

Gemiddelde beoordeling  / 5
Gemiddelde beoordeling  / 5
 • / 5
De 2000-serie is ontworpen met 3 slimme instellingen waar je uit kunt kiezen: algemene modus, allergeenmodus en bacterie- en virusmodus. Selecteer de relevante modus en zorg ervoor dat jij en je gezin altijd kunnen genieten van schonere lucht.
Aanbevolen verkoopprijs: € 299,99
Luchtzuiveraar series 2000

Voorjaarsactie: speciaal bij de Philips AC2882/10 luchtreiniger krijg je nu tijdelijk een gratis extra filterset t.w.v. € 79.98**

**Actie loopt tot 31 mei 2017

Tips: wat kun je zelf doen tegen hooikoorts?

 

 • Houd het weer goed in de gaten en probeer binnen te blijven op zonnige, winderige dagen. Dan is de pollenconcentratie in de buitenlucht het hoogst.
 • Ontdek voor welke pollen je precies allergisch bent en check op de pollenkalender wanneer je welke pollen kunt verwachten.
 •  Houd je huis stofvrij en was je beddengoed regelmatig. Zo voorkom je dat neergeslagen pollen weer opdwarrelt.
 • Houd je ramen in het hooikoortsseizoen dicht, zeker als de wind erop staat, of zet er antipollenhorren voor.
 • Let ook op in de auto: via open ramen of ventilatiesystemen komt pollen makkelijk binnenwaaien.
 • Draag buiten een zonnebril, zodat pollen niet in je ogen kan waaien. Was je handen regelmatig en ga niet in je ogen wrijven als je jeuk hebt. Gebruik speciale oogdruppels tegen hooikoortsklachten.
 • Vermijd het platteland in de tijd dat er veel pollen in de lucht zit. Maar let ook op in de stad: uitlaatgassen en verontreinigde stadslucht kunnen je klachten juist verergeren.
 • Ontdek voor welke pollen je allergisch bent en stem je tuin daarop af. Ga dus geen berk planten als je daar klachten van krijgt.
 • Zorg ervoor dat het gras in je tuin regelmatig gemaaid wordt en niet in volle bloei kan komen.
 • Op vakantie? Check de bloeitijden voor het gebied waar je heen wilt. Of ga naar plekken waar minder stuifmeel in de lucht hangt, zoals aan zee of in de bergen.

  Bron: “Pollen en hooikoorts” - Dr. Jan Derksen, Drs. Herman van Wissen & Dr. Jan Marijnissen (Tirion Natuur, 2007)

  De informatie op deze webpagina is bedoeld als algemeen advies en dient niet ter vervanging van deskundig medisch advies. Wil jij zeker weten of jij hooikoorts hebt en zoek je advies op maat? Raadpleeg dan je huisarts.