Wat kan ik maken met mijn Philips-sapcentrifuge?
Algemene tips en trucs
- Gebruik vers fruit en verse groenten. Deze bevatten meer sap.
- Verwijder de pit uit kersen, pruimen, perziken, enz. De kernen of zaden van fruit zoals meloenen, appels en druiven hoeft u niet te verwijderen.
- Verwijder niet-eetbare schillen, bijvoorbeeld die van sinaasappels, ananassen, kiwi's, meloenen, granaatappels en ongekookte rode bieten. Verwijder bij het persen van citrusvruchten de witte binnenschil, aangezien deze een bittere smaak geeft.
- Bladeren en bladstelen van bijvoorbeeld sla kunnen ook in de sapcentrifuge worden verwerkt. Rol bladgroenten op voordat u ze perst en stop ze tussen harde vruchten als appels of wortels voor de beste resultaten.
- De dikte van appelsap is afhankelijk van het soort appel dat u gebruikt. Hoe sappiger de appel, hoe dunner het sap. Kies een appelsoort die het soort sap oplevert waarvan u houdt.
Waarvan kan ik sap maken met een sapcentrifuge?
Heel harde, vezelrijke of zetmeelrijke vruchten of groenten, zoals suikerriet, bananen, mango's en avocado's, zijn niet geschikt om sap van te maken met dit apparaat. Gebruik hiervoor een blender.
Waarvan kan ik sap maken met een slow juicer/sapcentrifuge met maalfunctie?
Daarnaast kunt u sap maken van zetmeelrijke ingrediënten zoals bananen, mango's, avocado's of zelfs amandelen voor speciale recepten zoals bananenmelk of amandelmelk (zie het receptenboek of de NutriU-app) en van tarwegras en bladgroenten voor gezonde groene sappen.
De sapcentrifuge is niet geschikt voor heel harde ingrediënten zoals suikerriet.
Laat u inspireren door de NutriU-app
Ga naar http://www.philips.com/NutriU voor meer informatie.
Hebben de bovenstaande oplossingen geholpen? Neem anders contact met ons op voor verdere hulp.