1
Martin's woord

Nationale Week Zonder Vlees

Een interview met Philips Chef Martin

Isabel Boerdam, bekend van het boek en blog De Hippe Vegetariër en organisator van de Nationale Week Zonder Vlees, interviewde Martin onze Philips Chef over zijn deelname aan de Nationale Week Zonder Vlees van 11-17 maart. Doe jij ook mee?
isabel_profile
martin_profile

Over Martin, The Philips Chef

 

  • Leeftijd: 42 jaar
  • Woonplaats: Meeuwen
  • Eetpatroon: flexitariër 
  • Lievelingsgerecht: Boeuf Bourguignon
  • Favoriete groente: asperges

Waarom doe jij mee met de Nationale Week Zonder Vlees?

 

Ik eet op dit moment al drie dagen per week vegetarisch. Ik sta open voor alle ontwikkelingen op het gebied van eten, ik varieer graag met noten en vleesvervangers. Het is voor mij niet nieuw, maar een week lang vind ik wel een uitdaging. Eten is natuurlijk een gewoonte, dus die moet je dan even aanpassen.

Hoeveel dagen per week eet jij vlees?

 

Circa vier dagen per week eet ik vlees en vis. Ik eet dus sowieso al drie dagen per week vegetarisch. 

Hoe bereid je je voor op een week zonder vlees?

 

Ik lees veel vegetarische blogs, zowel voor mijn werk als daar buiten. Dus daar haal ik echt inspiratie vandaan. Daarbij vind ik het ook heel interessant om over de grens te kijken, naar Azië bijvoorbeeld. Het gebruik van kruiden en de smaak van groenten, is overal anders. Daar kan je leuke dingen mee in de keuken! Lekker experimenteren dus met nieuwe dingen.

Wat is voor jou de grootste uitdaging?

 

Vlees zal ik het meest missen bij het avondeten. In de winter houd ik wel van de Nederlandse kost: groente, vlees en aardappelen. Dat gaat natuurlijk even niet deze week. Gelukkig is mijn vriend ook wel in voor een experiment, dus hij eet ook vegetarisch mee deze week.

Wat hoop je uit de week te halen?

 

Ik hoop meer vegetarische inspiratie uit de week te halen. Ik ben nu al aan het rondkijken naar nieuwe recepten, zoals Kentucky Fried Cauliflower en Pulled Jackfruit. Altijd leuk om mensen te verrassen met vernieuwende vegetarische recepten die je niet verwacht!

Wat is het lekkerste vegetarische gerecht uit de Airfryer?

 

Wist je dat je ook kunt wokken in de Airfryer? Ik maak graag een heerlijke wokschotel met noedels, verse groenten en veel noten. Maar ook een groententaart is heel leuk om in de Airfryer te maken. Die kan je mooi opbouwen als een bloem met slierten courgette en aubergine bijvoorbeeld, prachtig om te zien.

Wat is jouw tip voor anderen?

 

Varieer in de volle breedte zodat het leuk blijft om vegetarisch te eten. Varieer met noten, peulvruchten, tofu, vleesvervangers, zo houd je het interessant voor jezelf. Dan is het makkelijker om het vol te houden. 

Meer inspiratie

Nationale week zonder vlees

Meer weten over de Nationale Week Zonder Vlees?

Vegetarische recepten

Bekijk eens onze lekkere vegetarische recepten!

Wil je net als Martin ook mee doen met de Nationale Week Zonder Vlees? Schrijf je dan in en ontvang het Week Zonder Vlees-magazine boordevol inspiratie.