1
The Philips Chef

Thaise viskoekjes met mangosalsa

Thaise viskoekjes

In het Thais heten deze smakelijke viskoekjes thod man pla. Ze zijn ze een van de meest populaire voorgerechten. Heerlijk uit de Airfryer!

Porties 4, Voorbereidingstijd 20 m, Bereidingstijd: 14 m

Ingrediënten

  • 1 rijpe mango
  • 1½ theelepel rode peperpasta
  • 3 eetlepels verse koriander of platte peterselie
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 500 g witvisfilet (kabeljauw, tilapia, pangasius, koolvis)
  • 1 ei
  • 1 bosuitje, fijngehakt
  • 50 g gemalen kokos

Bereiding

  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de mangoblokjes in een schaaltje met ½ theelepel peperpasta, 1 eetlepel koriander en het sap en rasp van een halve limoen.
  • Pureer de vis in de keukenmachine en meng er vervolgens 1 ei en 1 theelepel zout met de rest van de limoenrasp, rode peperpasta en het limoensap door. Schep de rest van de koriander met de bosui en 2 eetlepels kokos erdoor.
  • Schep de rest van de kokos in een diep bord. Verdeel het vismengsel in 12 porties, vorm deze tot ronde koekjes en wentel ze door de kokos.
  • Leg 6 viskoekjes in het mandje en schuif dit in de AirFryer. Stel de tijd in op 7 minuten en bak de viskoekjes goudbruin en gaar. Bak de rest van de viskoekjes op dezelfde manier.
  • Serveer de viskoekjes met de mangosalsa. Lekker met pandanrijst en roergebakken paksoi.
Thaise viskoekjes