Taco's kennen we voornamelijk als hoofdgerecht, maar je kunt ze ook als hapje serveren uit de Airfryer. Serveer ze met guacamole, tomatensalade en chips.
Porties 12, Bereidingstijd: 0-30 minuten
Ingrediënten
- Ingrediënten mini taco's:
- 2 eetlepels arachideolie
- 3 vellen filodeeg
- 100 gram rundergehakt
- 1 eetlepel cajun kruiden
- 100 gram zwarte bonen
- 1 groene peper
- 12 tortillachips
- 75 gram gemalen oude kaas 48+
- 75 gram crème fraîche
- Ingrediënten guacamole:
- ½ eetrijpe avocado
- 1 tomaat
- 10 gram peterselie
- Snuifje komijn
- Theelepel citroensap
- ¼ bosje verse koriander
- Benodigdheden:
- 12 muffincupjes
Bereiding
- 1. Maak eerst de guacamole door de avocado te schillen en te ontdoen van de pit. Doe de helft van de avocado met de komijn, koriander, citroensap in een hakmolen of OnionChef en maak er een mooie puree van. Breng op smaak met peper en zout.
- 2. Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt met de cajun kruiden in 5 minuten gaar. Giet het vet af en breng het gehakt op smaak met zout en peper. Laat de bonen uitlekken. Snijd ondertussen de groene peper heel fijn en meng met de bonen door het gehakt. Snijd de vellen filodeeg in vieren en bekleed de muffinvormen elk met 1 stukje deeg. Verdeel het gehaktmengsel over de 12 muffinvormen. Verkruimel een tortillachipje boven elk cupje en bestrooi met geraspte kaas. Bak de mini taco's in de Airfryer gedurende 8 minuten op 160 graden.
- 3. Snijd de andere helft van de avocado en de tomaat in kleine blokjes en meng met fijngesneden peterselie. Haal de mini taco's uit de muffinvormpjes en maak af met een beetje crème fraîche. Serveer met de guacamole, tomatensalade en tortillachips.