0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    prachtige prestige perzik dessert

    Prachtige prestige perzik dessert

    Wil je nou een keer een knaller van een dessert maken dan moet je beslist deze een keer proberen. Je maakt roosjes van nectarines en bakt deze met bladerdeeg in muffinvormpjes. Dan maak je van een tweede plakje bladerdeeg een koekje om erbij te zetten en serveert dit met een balletje vanille of zelfgemaakt perzik ijs.

    Airfryer
    Desserts en gebakjes

    Ingrediënten

    • 8 plakjes bladerdeeg
    • 2 eetlepels kristalsuiker
    • 8 nectarines (of perziken)
    • 2 eetlepels perzikjam
    • Poedersuiker
    • 8 kleine bolletjes perzik of vanille ijs
    • 200 ml slagroom
    • chocolade naar keuze om te garneren

    Bereiding

    • 1. Maak eerst de rozen door 4 nectarines in maanvormige flinterdunne plakjes te snijden. Snij de helft van de plakjes bladerdeeg in dunne slierten en smeer deze in met de perzikjam. Leg hier in ronde bogen de nectarineplakjes op en vouw de deegplak dubbel. Rol vervolgens de deegplak op en vorm er rozen van.
    • 2. Zet de rozen in muffinvormpjes en bak ze op 140 graden gedurende 25 tot 30 minuten (mocht je het snack cover accessoire hebben (HD9954) zet deze dan erover omdat de kleur dan beter wordt behouden.
    • 3. Rol nu met behulp van een speciale taartroller een ruitpatroon in de overige 4 plakjes bladerdeeg en trek deze voorzichtig uit elkaar. Mocht je geen taartroller hebben dan kan je dit ook met de hand doen met een mesje.
    • 4. Leg de ruitplakjes over een ronde vorm zoals een porseleinen soepkom of ronde bakvorm. Smeer ze vervolgens in met wat water en bestrooi met suiker.
    • 5. Bak de plakjes ruitbladerdeeg gedurende 10 minuten per stuk af op 160 graden. Haal de koeken vervolgens heel voorzichtig los. Klop de slagroom op met wat suiker en spuit een mooie baan op een mooi bord.
    • 6. Zet de koeken rechtop in de slagroom zodat deze vast staan en garneer ze met de rozen, chocoladeslierten en verse nectarines tot een fraai grand dessert. Smelt 1 lepel perzikjam tot saus en sprenkel deze mooi over het bord.
    • 7. Serveer 2 kleine bolletjes perzikijs bij het dessert.
    • Tip van de Chef: De langwerpige chocoladeslierten maakt u door pure chocolade in een kleine spuitzak te doen en deze, snel heen en neer bewegend, op een vetvrij papiertje te spuiten en af te laten koelen mocht je dit niet willen kan je ook langwerpige chocolade koekjes kopen in de supermarkt.
    Prachtige prestige perzik dessert

    Deel dit recept

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.