Er zijn natuurlijk meer dan honderd verschillende recepten om Paella te maken.
Als je dit recept goed wilt maken duurt het ongeveer anderhalf uur is omdat de rijst alle smaak moet opnemen. Voor iedereen die geen Paella pan thuis heeft heb ik het recept aangepast om in een Airfryer te bereiden. Dit gaat prima zonder dat je lang in de keuken hoeft te staan.
Ingrediënten
- 1 konijnenbout
- 350 gram kipkluifjes
- 1 kleine ui
- 1 dl olijfolie
- 1 theelepel gerookte spaanse paprikapoeder
- 2 laurierblaadjes
- 150 gram snijbonen
- 250 gram paella rijst (bomba rijst)
- 100 gram garnalen
- 1 citroen
- Paar draadjes saffraan
- 1 rode peper zonder de zaadjes
- 1,5 liter kippenbouillon
- XXL bakaccessoire
Bereiding
- Zet het bakaccessoire in de Airfryermand en doe daar een flinke scheut olie in.
- Spoel de stukken kip en konijn schoon onder de kraan.
- Snijd de konijnenbout in stukken en leg deze met de kipkluifjes in het bakaccessoire en meng de olie er doorheen. Bereid het vervolgens 10 min op 200gr.
- Snijd tussendoor de snijbonen in stukken van 1cm en snijd de ui,rode peper, rozemarijn fijn.
- Meng de snijbonen, ui, rode peper, rozemarijn door het vlees en bereid weer 10 min op 200gr.
- Voeg dan een paar draadjes saffraan, laurier, garnalen toe en verdeel de rijst door het mengsel.
- Giet de bouillon over de rijst tot net onder de rand. Zorg dat de rijst goed onder de bouillon staat en bereid 60 min op 170gr.
- Schep na 30 minuten de rijst om en voeg warm water toe uit de kraan tot de rand. Bereid daarna de laatste 30 minuten.
- Schep na afloop alles even om in een mooie schaal en serveer met citroen.
- Tip van de Chef: Gebruik als variantie ook eens mosselen of of venusschelpen in plaats van garnalen!