1
The Philips Chef

Maïssoep met bacon

Maïssoep met bacon

Deze soep is een geweldige manier om de zomer te vieren. U kunt de soep als voorgerecht serveren, maar ook als hartige lunch met wat knapperig brood.

Porties 4 p, Voorbereidingstijd 0 m, Bereidingstijd: 23 m

Ingrediënten

  • 500 g maïskorrels (blik), uitgelekt
  • 70 ml room
  • 630 ml groentebouillon
  • peper en zout naar smaak
  • naar keuze: takjes koriander
  • 4 plakken bacon en extra korianderblaadjes, om te garneren

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten in de SoupMaker, sluit het deksel en druk op de knop voor het gladde soep programma.
  • Bereid in de tussentijd de bacon. Bak de plakken bacon uit in een droge koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Open het deksel als de soep klaar is en schenk het mengsel in de kommen.
  • Verkruimel de bacon boven de soep, bestrooi met korianderblaadjes en gemalen peper naar smaak.
  • Tip van de Chef: U kunt deze soep ook met verse maïs maken. Gebruik hiervoor de korrels van 6 - 8 kolven. Maak de soep pittiger door 1 theelepel rode peperpasta toe te voegen.
Maïssoep met bacon