1
The Philips Chef

Krokante curryblokjes met koriandersalsa

Krokante curry aardappelblokjes

Bijgerecht – 4 personen

Porties 4 p, Voorbereidingstijd 10 m, Bereidingstijd: 15 m

Ingrediënten

  • 750 g vastkokende aardappelen
  • 1 eetlepel milde kerriepoeder
  • 1 kleine rijpe mango, in schijven (vers of uit blik)
  • 15 g verse koriander, fijngehakt
  • sap en rasp van 1/2 limoen
  • versgemalen zwarte peper

Bereiding

  • Verwarm de Airfryer voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm dik. Week de blokjes in water voor tenminste 30 minuten. Laat ze uitlekken en droog ze met keukenpapier.
  • Meng de kerriepoeder en olie in een diep bord en schep de aardappelblokjes erdoor. Doe de aardappelblokjes over in het mandje en schuif dit in de AirFryer.
  • Stel de tijd in op 15-18 minuten en bak de blokjes goudbruin en gaar. Schep ze af en toe om.
  • Pureer intussen de mango met koriander, limoenrasp en limoensap in een blender en breng de salsa op smaak met zout en peper.Serveer de aardappelblokjes met de salsa. Lekker bij geroosterde kip of gestoomde visfilet.
Krokante curry aardappelblokjes