Laat het maar knallen met je Airfryer door deze vuurpijl hapjes te maken. Je hebt alleen knakworsten, bladerdeeg en kleine tomaatjes nodig (en natuurlijk je Airfryer). Superleuk om dit met kinderen te maken.
Ingrediënten
- 20 knakworsten
- 2 plakjes bladerdeeg
- Sesamzaadjes
- 10 kleine tomaatjes
- 1 ei
- Prikkers met glitter pluimpjes
Bereiding
- 1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en trek de papiertjes eraf.
- 2. Klop het ei op en smeer het bladerdeeg in met het opgeklopte ei.
- 3. Strooi de sesamzaadjes over de plakjes bladerdeeg. Snij met een mes of een pizzaroller dunne reepjes van het bladerdeeg.
- 4. Giet het vocht van de knakworsten af en snij de tomaatjes door de helft.
- 5. Draai nu om iedere knakworst 1 smal plakje bladerdeeg heen (zoals op de foto).
- 6. Mocht het bladerdeeg te kort zijn kan je het makkelijk uitrekken naar de juiste lengte.
- 7. Leg nu de knakworsten in bladerdeeg in de Airfryer mand en bak deze allemaal 10 minuten op 200 graden, zodat het bladerdeeg gaar en luchtig wordt.
- 8. Laat de knakworsten een beetje afkoelen. Rijg dan een half tomaatje aan een prikker en vervolgens de knakworst zodat het een vuurpijl wordt.
- 9. Prik de prikkers op een halve knolselderij en creëer een waar vuurwerk spektakel!
- Tip van de Chef: Je kan deze pijlen ook met mini loempia’s maken.