1
Producten

Bladerdeeghapjes

Bladerdeeghapjes

Porties 9, Voorbereidingstijd 10 m, Bereidingstijd: 20 m

Ingrediënten

  • 200 g kant-en-klaar (diepvries of gekoeld) bladerdeeg
  • vulling naar keuze
  • 2 eetlepels melk

Bereiding

  • Verwarm de airfryer voor op 200 °C.
  • Snijd het deeg in 16 vierkantjes van 5x5 cm en schep op elk vierkantje een flinke theelepel vulling.
  • Vouw de vierkantjes tot driehoekjes en maak de randen vochtig met wat water. Druk de randen goed dicht met een vork.
  • Leg 8 envelopjes in het mandje en bestrijk ze met melk. Schuif het mandje in de airfryer en stel de tijd in op 10 minuten. Bak de hapjes mooi goudbruin.
  • Bak de rest van de envelopjes op dezelfde manier. Serveer de bladerdeeghapjes op een schaal.
  • Vullingen - ricotta-ham meng 50 g ricotta met 25 g fijngehakte ham en versgemalen peper - ricotta-zalm meng 50 g ricotta met 25 g gerookte zalm en 1 eetlepel fijngeknipte bieslook - kaas-bosui meng 75 g geraspte kaas (Gouda, cheddar of gruyère) met 1 bosuitje in dunne ringetjes - garnalen-dille meng 75 g fijngesneden roze garnalen met 1 eetlepel fijngehakte dille en ½ eetlepel citroensap - paprika-salami meng 50 g salami in reepjes met ½ rode paprika, in kleine blokjes en 1 eetlepel fijngehakte verse oregano - appel-kaneel meng ½ appel in kleine stukjes met ½ eetlepel suiker, 1 theelepel geraspte sinaasappelschil en 1 theelepels kaneel - appel-gember meng ½ grote appel in kleine stukjes met 1 eetlepel fijngehakte gekonfijte gember en 1 eetlepel fijngehakte verse munt
Bladerdeeghapjes