Deze Italiaanse klassieker is altijd een succes. De soep is natuurlijk het lekkerste als u rijpe zomertomaten en vers basilicum gebruikt, maar tomaten in blik zijn ook prima geschikt.
Porties 4, Voorbereidingstijd 0 m, Bereidingstijd: 23 m
Ingrediënten
- 650 g tomaten1
- 1 teentje knoflook50
- 50 g fijngehakte ui500
- 500 ml groentebouillon1
- 1 theelepel suiker
- peper en zout naar smaak
- naar keuze: vers basilicum, naar smaak
- room of crème fraîche, om te serveren
- Knoflookbrood:1
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- sneetjes brood
Bereiding
- Snijd de tomaten in vieren. Pel de knoflook.
- Doe de ingrediënten in de SoupMaker.
- Sluit het deksel, kies het gladde soep programma en wacht totdat de soep klaar is.
- Bereid intussen het knoflookbrood. Verwarm de oven of het broodrooster voor op 200 °C. Snijd het knoflookteentje in de lengte in tweeën. Sprenkel een beetje olie over de sneetjes brood en wrijf ze in met de knoflook. Bak ze knapperig in de oven of in het broodrooster.
- Open het deksel als de soep klaar is en verdeel het mengsel over de kommen. Versier met een straaltje room of een lepeltje crème fraîche. Serveer met het knoflookbrood.