0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    kerstsoep van rivierkreeftjes

    Kerstsoep van rivierkreeftjes

    Trakteer je vrienden en familie tijdens een het kerstdiner of andere speciale gelegenheid op deze heerlijke soep met rivierkreeftjes. Eet smakelijk!

    Porties 10
    0-30 minuten
    Groenten
    Voorafjes en snacks
    SoupMaker
    Vis
    Kerstmis

    Ingrediënten

    • 100 gram rivierkreeftjes
    • 100 gram kreeftenpasta (viswinkel)
    • 2 sjalotten
    • 1 takje verse tijm
    • 1 takje peterselie
    • 200 ml droge witte wijn
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 700 ml. visfumet of visbouillon
    • 100 ml. room
    • 20 gram boter
    • 20 gram bloem
    • Scheut Olijfolie
    • Scheut cognac
    • Mespunt cayennepeper

    Bereiding

    • 1. Maak een roux door de boter in een pannetje te smelten en deze voorzichtig te mengen met de bloem. Wanneer het mengsel een bal vormt, zet je het vuur uit en laat je de roux afkoelen.
    • 2. Pel de sjalotten en snijd in grove stukken. Doe deze met een scheutje olijfolie in de SoupMaker en vul aan met tijm, cayennepeper, cognac, tomatenpuree, droge witte wijn en visbouillon.
    • 3. Snijd de kreeftenpasta in kleine blokjes en voeg deze ook toe. Vul de SoupMaker tot het bovenste streepje en zet aan op programma 1. Als het programma klaar is, voeg je de koude roux toe aan de hete soep en zet je programma 4 aan. Breng hierna op smaak met peper en zout. Tussendoor maak je de rivierkreeftjes schoon en haal je het vlees eruit. Houd een rivierkreeftje apart voor elk bord als garnering. Snijd de peterselie fijn.
    • 4. Leg het vlees van de rivierkreeftjes in een diep bord en strooi er wat peterselie overheen. Giet de warme soep in de borden en maak eventueel af met wat room en kreeftenolie. Eet smakelijk!
    Kerstsoep van rivierkreeftjes

    Deel dit recept

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.