Maak tijdens de feestdagen alles in kerstsfeer - ook de soep! Maak sterren van je groenten met een steker in de vorm van een ster. Ook leuk om het brood een kerstvorm mee te geven.
Porties 4, Bereidingstijd: 60-90 minuten
Ingrediënten
- Voor de bouillon
- 2 runderlappen
- 1 prei
- 1 wortel
- 1 ui
- 1 blaadje laurier
- 1 kruidnagel
- Voor de vulling
- 1 wortel (geel of oranje of paars)
- 1 kleine knolselderij
- verse bieslook
- 2 sneetjes brood
Bereiding
- Snij de ui doormidden en de prei en wortel in kleine stukken. Snij de runderlappen in stukken en doe deze met de wortel, ui, laurier en kruidnagel in de Cooking Blender.
- Vul de Cooking Blender tot het maximum met heet water – dan hoef je hem niet af te schuimen. Doe het deksel op de Cooking Blender en kies het manuele programma.
- Zet de temperatuur op 2 streepjes en stel de Cooking Blender in op 60 minuten. Herhaal dit 3 keer zodat je de bouillon 3 uur laat trekken.
- Snij tussendoor de wortel en de knolselderij in dunne plakjes en maak er met behulp van de kleine steker sterren van. Blancheer de wortelsterren 1 minuut in kokend water.
- Rooster het brood. Maak hier met de grotere steker ook sterren van. Snijd na het trekken van de bouillon het vlees fijn en zeef de bouillon door een theedoek.
- Breng de bouillon op smaak met peper en zout. En voeg de wortelsterretjes toe aan de bouillon. Serveer de soep met de sterrentoast en wat gehakte bieslook.
- Tip van de Chef: Een grote en een kleine steker in de vorm van een ster