Als je in december naar een kerstmarkt gaat, kom je deze Kaiserschmarren wel eens tegen. Heerlijk met een Duitse rode vruchtenjam of meer Nederlands: met verse appelcompote.
Porties 4, Voorbereidingstijd 5-10 minuten, Bereidingstijd: 20-30 minuten
Ingrediënten
- 4 eieren
- 45 gram suiker
- 100 gram bloem
- 100 milliliter volle melk
- 20 gram boter
- Poedersuiker
- Klein bakje blauwe bessen
- Klein bakje rode aalbessen
- Klein bakje aardbeien
- 20 gram geleisuiker
- 1 theelepel limoensap
Bereiding
- 1. Maak eerst de rode vruchtenjam door het fruit schoon te maken.
- 2. Meng het schoongemaakte fruit in een steelpan met de geleisuiker en de theelepel limoensap en verhit alles tegen de kook op een laag vuurtje.
- 3. Wanneer het fruit een beetje stuk begint te koken haal je de pan van het vuur en laat deze afkoelen op een bak met ijs, dan gaat het sneller.
- 4. Maak nu het beslag door de eieren te splitsen. Klop de eidooiers en suiker met een mixer in een kom licht en romig. Bewaar de eiwitten.
- 5. Zeef de bloem boven de kom en klop dit samen met de melk tot een glad beslag.
- 6. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en spatel dit in delen door het beslag.
- 7. Zet nu de bakplaat in de Airfryer en verwarm deze goed voor.
- 8. Verhit de boter op de bakplaat en verdeel het beslag over de bakplaat. Bak gedurende 5 minuten op 200 graden.
- 9. Maak de Airfryer open en trek de pannenkoek stuk met een rubberen spatel.
- 10. Keer de massa om en bak alles nog 5 minuten op 200 graden. Maak tussentijds de Airfryer een paar keer open om de Kaiserschmarren regelmatig te keren.
- 11. Bestuif de Kaiserschmarren met de poedersuiker en serveer ze met de jam.