Vetarme garnalenkrokketten zijn gemakkelijk te maken in de Airfryer. Omdat garnalen maar 1,9 gram vet hebben per 100 gram. In dit recept zijn de vette ingrediënten vervangen voor magere ingrediënten.
Porties 10, Voorbereidingstijd 120 minuten, Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten
- 300 milliliter visbouillon
- 3 blaadjes gelatine
- 200 gram Hollandse garnalen
- Snufje cayenne peper
- 2 eieren
- 250 gram Griekse yoghurt 0%
- 125 gram bloem
- 75 gram panko
- 1 eetlepel arachide olie
- 1 citroen
- 1 bosje peterselie
- Peper en zout
- Spuitzak of krokettenspuiter
Bereiding
- 1. Maak de basis door de bouillon en bloem te verwarmen. Los de gelatine hierin op door voortdurend te blijven roeren.
- 2. Snij de garnalen in stukjes en meng deze door de gebonden saus. Breng ze op smaak met cayennepeper & zout en laat de saus afkoelen.
- 3. Meng de Griekse yoghurt door de saus heen op het moment dat de gebonden saus gaat hangen. Doe dit in een bakje en laat deze afkoelen.
- 4. Doe de dikke saus in een spuitzak of kroketspuiter en pers hier lange banen van. Snij vervolgens deze banen op lengte.
- 5. Meng 2 eetlepels arachideolie met de eieren. Haal de kroketten door de bloem, vervolgens door het ei mengsel en dan door de panko. Bewaar de kroketten in de diepvries.
- 6. Bak de bevroren kroketten 12 min op 180 graden tot ze mooi goudbruin zijn.
- 7. Serveer de kroketten met krokant gebakken peterselie uit de Airfryer en een partje citroen.