Soepstengels zijn heerlijk bij een kop soep of als bite lekker omwikkeld met rauwe ham. Je kan ze makkelijk en snel maken met je Airfryer. Varieer de topping gerust met maanzaad, sesamzaad of olijven om andere varianten te maken.
Ingrediënten
- 400 gram volkorenbloem
- 150 gram bloem
- 1 zakje droge gist
- 330 ml lauw water
- 5 gram zout
- 1 zakje light gratin kaas
- 1 geklopt ei
- Grof gemalen peper
Bereiding
- 1. Los de droge gist op in het lauwe water.
- 2. Doe de bloemsoorten met het zout in een keukenmachine.
- 3. Giet het water met de gist bij de bloem en kneed er een soepel deeg van.
- 4. Maak van het deeg een bol en laat het 1,5 uur rijzen op een warme, vochtige plaats.
- 5. Rol daarna de bol uit tot een vierkante plak van 5 mm dik en smeer het in met ei.
- 6. Bestrooi met peper en de geraspte kaas.
- 7. Snijd er met een mes of een pizzaroller slierten van zo groot als de mand van de Airfryer.
- 8. Leg de slierten naast elkaar in de mand van de Airfryer.
- 9. Bak de soepstengels in je Airfryer voor 15 minuten op 160 graden.