Een heerlijke cake met glazuur gemaakt van espresso. Verras je gasten 's avonds na het eten of 's middags bij de koffie!
Ingrediënten
- 125 ml melk
- 100 ml zeer sterke espresso
- 200 gram cassonade suiker of kandij suiker
- 2 kleine appels
- 3 eieren
- 150 gram boter (gesmolten)
- 250 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- vorm 21 cm of kleine tulband
- 80 gram poedersuiker
- 10 ml zeer sterke espresso koffie
Bereiding
- 1. Zet de espresso’s en meng deze met de melk.
- 2. Schil de appels en snij deze in kleine blokjes.
- 3. Mix in een diepe kom de eieren en de suiker tot een luchtige massa en voeg de boter toe en mix glad en luchtig.
- 4. Zeef de bloem en voeg de bloem, bakpoeder, zout en melk afwisselend in delen toe aan het mengsel en meng als laatste de appelblokjes er onderdoor met een spatel.
- 5. Vet de vorm goed in en giet het beslag in de vorm en bak deze in 50 minuten op 150 graden gaar in de Airfryer of in de oven 55min 170gr
- 6. Wanneer je met een saté prikker erin prikt moet deze droog eruit komen dan is de cake gaar.
- 7. Maak dan het glazuur door de espresso’s te zetten en dit met de poedersuiker op te roeren tot een dik glazuur en verdeel dit over de cake wanneer deze is afgekoeld.