1
Producten

Amarena kersen flapjes

Amarena kersen flappen met de Pastamachine

De Pastamachine is ook ideaal te gebruiken om zoete nagerechten te maken zoals de Mezzelune van zoet pastadeeg. Even frituren en je hebt een heerlijk nagerecht. Lekker en verrassend!

Porties 6, Bereidingstijd: 0-30 m

Ingrediënten

  • 190 ml vocht (3 eieren, 2 eidooiers en Kirschlikeur)
  • 500 gram gezeefde bloem
  • 50 gram zachte boter
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 40 gram kristalsuiker
  • 250 gram ricotta
  • 50 gram fijn gesneden amarenakersen
  • 18 hele amarena kersen
  • 1 ei (geklopt)
  • Poedersuiker

Bereiding

  • Smelt de boter in een steelpan en kluts de eieren en de kirschlikeur door elkaar.
  • Doe de bloem en vanillesuiker in de pastamachine en selecteer programma 2 (500gr). Wanneer de pasta eruit komt, snij dan lange plakken af en druk deze voorzichtig plat op de snijplank. Steek met een glas of met een voedselring cirkels uit over de gehele breedte van het vel.
  • Maak nu de vulling door de amarenakersen fijn te snijden en te mengen met de suiker en de ricotta. Smeer de randen in met ei en leg in het midden een klein beetje Amarena vulling. Vouw de cirkels dicht als flapjes en duw de randen een beetje aan.
  • Bak de flapjes 30 seconden in de frituur of in de Airfryer 3 minuten op 200 graden, nadat je ze ingesprayed hebt met olie. Dien op met 3 amarenakersen en poedersuiker.
  • Tip: Heerlijk met een bolletje Vanilleijs of Amarenaijs.
Amarena kersen flappen met de Pastamachine

Deel dit recept