Porties4,Voorbereidingstijd10 m,Bereidingstijd:20 m
0-30 minuten
Groenten
Notenvrij
Vegetarisch
Lactosevrij
Hoofdgerechten
Aardappelen
Zuivelvrij
Airfryer
Glutenvrij
Ingrediënten
750 g vastkokende aardappelen
1 teen knoflook, geperst
1 eetlepel verse tijmblaadjes
zeezout
Bereiding
Verwarm de Airfryer voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes. Week ze in water voor tenminste 30 minuten. Laat ze uitlekken en droog ze met keukenpapier.
Meng de knoflook, tijm en olijfolie in een diep bord en schep de aardappelschijfjes erdoor.
Doe de aardappelschijfjes over in het mandje en schuif dit in de AirFryer. Stel de tijd in op 20 minuten en bak de aardappelen mooi bruin en gaar.
Doe de gebakken aardappelschijfjes over in een warme schaal en strooi er wat zout over. Lekker bij lamskoteletjes of karbonade.