Consumenten
Producten

Lasagne bolognese

Lasagne bolognese met verse pasta

Klassieke lasagne bolognese, wie kent dit gerecht niet? Maak nu verse lasagnebladen met de Pastamachine. Ik adviseer om Semola bloem te gebruiken voor de pasta.

Porties 4, Bereidingstijd: 60-90 m

Ingrediënten

  • 500 gram Semola bloem
  • 190 ml vocht (2 eidooiers, 2 eieren en water)
  • 450 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 5 wortelen
  • 1 kilo trostomaten
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes oregano
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 400ml melk
  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 400 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Nootmuskaat

Bereiding

  • Maak eerst de verse pasta, door de bloem en het vocht in de Pastamachine te doen. Kies programma 2 met het lasagne mondstuk. Wanneer de pasta uit de machine komt, snijd je de lasagne vellen af.
  • Schil de wortelen en pel de uien. Snijd beiden in fijne blokjes. Fruit de ui en wortel aan in een pan met wat olijfolie en voeg hier een gesneden knoflookteen aan toe. Voeg het gehakt toe en roer alles goed door elkaar. Was de tomaten en snijd deze in blokjes. Voeg samen met de tomatenpuree toe aan het gehakt. Rits de blaadjes tijm en oregano van de steeltjes en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout en laat sudderen totdat het gehakt gaar is.
  • Maak nu de bechamelsaus. Smelt daarvoor de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Blijf roeren en laat de bloem gaar worden. Voeg de melk toe en roer door met een garde. Blijf melk toevoegen tot de saus de juiste dikte heeft. Breng de saus op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de helft van de kaas aan de saus toe.
  • Neem een vuurvaste schaal die in je Airfryer past en bedek de bodem met de tomatensaus. Leg hier de verse lasagnebladen op. Wissel tomatensaus met de bladen af en eindig met bechamelsaus. Strooi de rest van de geraspte kaas over de bechamelsaus en bak de lasagne gedurende 45 minuten op 150 graden. Tip: je kunt de grillpan gebruiken om de schaal op te zetten.
Lasagne bolognese met verse pasta

Deel dit recept