Als je minder koolhydraten wil eten, is dit recept met alleen maar groenten, een must. Maak eens een gezonde variant van spaghetti met deze heerlijke, spiraalvormige courgettenoedels. Er zitten minder koolhydraten in courgettenoedels en ze worden opgediend met vegetarisch gehakt en tomatensaus. Beter wordt het niet! Het is gemakkelijk om te leren hoe je dit 'zoedels' (zucchini + noedels) recept kunt maken met het spaghettischijfje van je Philips Spiralizer. Probeer het vandaag nog!
Voorbereidingstijd 9 min, Bereidingstijd: 21 min
Ingrediënten
- 2-3 wortelen
- 2 courgettes
- 150 gr ui
- 750 gr tomaat
- 2 theelepels olijfolie
- 100 gr vegetarisch gehakt
- 1 tsp dille
- 1 gr oregano
- 1 snuifje gedroogde chilivlokken
- Snuifje zout & peper
- 1 liter water
- 1 l water
- 2 gr basilicum
Bereiding
- 1. Schil de wortelen. Gebruik het spaghettischijfje van je Spiralizer om de courgettes en wortelen te spiraliseren.
- 2. Schil en snij de uien en tomaten in blokjes.
- 3. Schenk de olijfolie in de pan of in de Philips Airfryer backaccessoire en voeg vervolgens de uien, tomaten en vegetarische gehakt toe. Bak 15 minuten in de pan of 10 minuten in de Airfryer op 140° C.
- 4. Voeg naar smaak dille, oregano en chilivlokken toe. Roer tot een saus en breng op smaak met zout en peper.
- 5. Verhit water in een pan met een snufje zout en kook de spaghetti van courgettes en wortelen in 4 minuten. Giet af en serveer met de zalm- en tomatensaus. Garneer met basilicum.
- Smaaktip:In plaats van spiraalvormige courgette, kan je ook "noedels" maken met komkommer, radijs, rode biet, aardappelen, zoete aardappelen, raap of kool.
- Spiraalvormer op schijfgrootte: Spaghetti