0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Zoete aardappelsoep met linzen

    Met je staafmixer maak je snel en super makkelijk deze lekkere zoete aardappelsoep waar iedereen van houdt. Aziatisch, voedzaam en hartverwarmend. Heerlijk voor een koude winteravond!

    Porties 6, Bereidingstijd: 0-30 minuten
    0-30 minuten
    Groenten
    Voorafjes en snacks
    Staafmixer
    Vegetarisch
    Healthy recipes

    Ingrediënten

    • 1 ui
    • 1 eetlepel gember
    • mespunt kurkuma
    • 1 theelepel kerriepoeder
    • 500 gram zoete aardappels
    • 1,5 liter groentebouillon of 2 groentebouillontabletten
    • 75 ml sinaasappelsap
    • 1 rode peper zonder zaadjes
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 125 ml kokosmelk
    • 50 gram linzen (gekookt)
    • 1 avocado
    • 1 lepel vers gesneden koriander

    Bereiding

    • 1. Was de zoete aardappels en snij deze in grove stukken. Pel de ui en snij deze samen met de gember in grove stukken.
    • 2. Doe de olijfolie in een grote pan en bak hierin de ui, gember, zoete aardappel, kurkuma, kerriepoeder, sinaasappelsap en rode peper lekker aan.
    • 3. Giet nu de groentebouillon erop en laat dit 20 minuten pruttelen.
    • 4. Voeg de kokosmelk toe en mix van het geheel de soep, met behulp van je staafmixer. Hou een klein beetje kokosmelk achter voor de decoratie.
    • 5. Snij nu de koriander fijn. Snij de avocado in blokjes van ½ cm. Kook de linzen zodat ze gaar zijn.
    • 6. Serveer de soep, gegarneerd met de linzen, avocado, koriander en de laatste kokosmelk.
    Zoete aardappelsoep met linzen

    Deel dit recept

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.