Met je staafmixer maak je snel en super makkelijk deze lekkere zoete aardappelsoep waar iedereen van houdt. Aziatisch, voedzaam en hartverwarmend. Heerlijk voor een koude winteravond!
Porties 6, Bereidingstijd: 0-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 eetlepel gember
- mespunt kurkuma
- 1 theelepel kerriepoeder
- 500 gram zoete aardappels
- 1,5 liter groentebouillon of 2 groentebouillontabletten
- 75 ml sinaasappelsap
- 1 rode peper zonder zaadjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 125 ml kokosmelk
- 50 gram linzen (gekookt)
- 1 avocado
- 1 lepel vers gesneden koriander
Bereiding
- 1. Was de zoete aardappels en snij deze in grove stukken. Pel de ui en snij deze samen met de gember in grove stukken.
- 2. Doe de olijfolie in een grote pan en bak hierin de ui, gember, zoete aardappel, kurkuma, kerriepoeder, sinaasappelsap en rode peper lekker aan.
- 3. Giet nu de groentebouillon erop en laat dit 20 minuten pruttelen.
- 4. Voeg de kokosmelk toe en mix van het geheel de soep, met behulp van je staafmixer. Hou een klein beetje kokosmelk achter voor de decoratie.
- 5. Snij nu de koriander fijn. Snij de avocado in blokjes van ½ cm. Kook de linzen zodat ze gaar zijn.
- 6. Serveer de soep, gegarneerd met de linzen, avocado, koriander en de laatste kokosmelk.