1
The Philips Chef

Zalmquiche

Zalmquiche

Hoofdgerecht – 2 personen

Porties 2 p, Voorbereidingstijd 15 m, Bereidingstijd: 20 m

Ingrediënten

  • 150 g zalmfilet, in blokjes
  • ½ eetlepel citroensap
  • versgemalen zwarte peper
  • 100 g bloem
  • 50 g koude boter, in blokjes
  • 2 eieren + 1 dooier
  • 3 eetlepels slagroom
  • 1 bosuitje, in stukken van 1 cm
  • kleine, lage taartvorm van 15 cm, ingevet

Bereiding

  • Verwarm de AirFryer voor op 180 °C. Meng de zalmblokjes met het citroensap en zout en peper naar smaak. Laat de zalm even staan.
  • Meng in een kom de bloem met de boter, eidooier en ½ -1 eetlepel koud water en kneed dit tot een samenhangend deeg.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van 18 cm.
  • Bekleed de taartvorm met het deeg en druk dit aan de rand goed aan. Snijd het deeg langs de bovenrand weg of laat het juist een beetje rommelig uitsteken.
  • Klop de eieren los met room en mosterd en voeg wat zout en peper toe. Schenk dit in de taartbodem en leg de stukken zalm erin. Verdeel de bosui rond de zalm.
  • Zet de taartvorm in het mandje en schuif het mandje in de AirFryer. Stel de tijd in op 20 minuten en bak de quiche goudbruin en gaar.
Zalmquiche