0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

      Zalm met spinazie in krokante deeglaag

    Bladerdeeg gevuld met lekkers... Mmmm, ga jij deze makkelijke zalmpakketjes met spinazie maken als je eters hebt? Heerlijk en gezond uit de Airfryer!

    Porties 3, Bereidingstijd: 60-90 minuten
    60-90 minuten
    Groenten
    Vis
    Zuivel
    Hoofdgerechten
    Airfryer
    Bloem
    Eggs

    Ingrediënten

    • Ingrediënten deeg:
    • 250 gram fijne tarwebloem
    • 100 gram roomboter
    • 5 gram gist (gedroogd)
    • 5 gram zout
    • 5 gram (basterd)suiker
    • 100 ml meel
    • 1 ei
    • Ingrediënten vulling:
    • 1 moot verse zalm, zonder vel, 300-350 gram
    • 250 gram verse (gewassen) spinazie
    • 10 gram maizena
    • Klein kuipje kruidenroomkaas
    • Klein beetje bloem
    • 1 ei
    • 1 ui
    • 1 teentje knoflook
    • zout en peper
    • 2 eetlepels olijfolie
    • Eventueel 2 eetlepels paneermeel

    Bereiding

    • 1. Maak van de ingredienten van het deeg een brooddeeg. Laat het deeg minimaal 1,5 uur rijzen onder een vochtige doek.
    • 2. Snipper de ui en het teentje knoflook zo fijn mogelijk. Verwarm twee eetlepels olie in een pan en fruit de ui en knoflook even aan. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
    • 3. De spinazie bevat nog veel vocht, dus doe deze in een vergiet of zeeg en druk het vocht eruit met een lepel. Los de maizena op in 1 eetlepel water en meng dit door de spinazie.
    • 4. Rol het deeg uit tot een rechthoek. Maak hem groot genoeg, want dit is zowel de boven als onderkant. Leg de zalm op de deegplak aan 1 kant van het deeg en bestrijk de zalm met de kruidenroomkaas. Leg hier de spinazie op. Bestrijk de randen met ei, vouw dicht en druk de randen goed aan. Vorm het deeg tot een vis. Met behulp van deegstekers of een scherp mesje kun je schubben en vinnen tekenen. Als je nog wat brooddeeg over hebt, kun je leuke vormpjes maken. Bestrijk de bovenkant van het deeg met ei. Leeg de vis op de grillpan accessoire en bak in 40 minuten op 160 graden gaar en goudbruin. Serveer met een frisse groene salade en gebakken aardappeltjes.
    • Tip van de Chef: Gebruik het grillpanaccessoire - HD9910
    Zalm met spinazie in krokante deeglaag

    Heb jij een Airfryer? Laat het ons weten!

    Door je Airfryer bij ons te registreren, verwen je jezelf met:

     

    √ Exclusieve Airfryer recepten van The Philips Chef;

    √ Het profiteren van speciale kortingen;

    √ Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

     

    Ga snel naar MyPhilips en mis nooit meer iets!

     

    Registreer mijn Airfryer

    Deel dit recept

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.