1
Recepten

Van pindakaas tot hazelnootpasta

pindakaas en hazelnootpasta

Aan pindakaas uit de winkel is vaak suiker toegevoegd. Met de Innergizer blend je zelf heerlijke notenboters, niet alleen van pinda maar bijvoorbeeld ook van amandelen of cashewnoten!

Porties 4, Voorbereidingstijd 10-15 minuten, Bereidingstijd: 0-15 minuten

Ingrediënten

  • amandelboter
  • 400 gram rauwe amandelen
  • 2 eetlepels neutrale olie (zoals arachideolie)
  • pindakaas
  • 500 gram ongezouten pinda’s
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 1 theelepel zout
  • cashewnotenkaas
  • 500 gram cashewnoten
  • 1 vanillestokje
  • 1 theelepel zout
  • hazelnoorpasta
  • 250 gram geroosterde hazelnoten
  • 50 gram poedersuiker
  • 35 gram cacaopoeder
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 mespunt zout
  • pittige pindakaas
  • 450 gram ongezouten pinda’s
  • 2 eetlepels sambal
  • 4 tenen knoflook
  • 1 theelepel zout

Bereiding

  • amandelboter
  • Doe alle ingrediënten in de Innergizer en blend de amandelen met het notenprogramma in een paar keer tot amandelboter. Druk met de stamper continu de amandelen naar beneden tot de olie uit de amandelen komt.
  • pindakaas
  • Doe alle ingrediënten in de Innergizer en blend de pinda’s met het notenprogramma in een paar keer tot pindakaas.
  • cashewnotenkaas
  • Schraap het merg uit het vanillestokje. Doe dit samen met de cashewnoten en het zout in de Innergizer en blend hier met het notenprogramma cashewnotenkaas van. Wanneer de Innergizer de pasta niet ‘pakt’ kun je hem naar beneden duwen met de stamper.
  • hazelnootpasta
  • Rooster de hazelnoten, bijvoorbeeld in een Airfryer, gedurende 5 minuten op 200 graden. Schud na het roosteren de losse velletje los van de hazelnoten en laat deze afkoelen. Doe alle ingrediënten in de Innergizer en blend er met het notenprogramma hazelnootpasta van. Wanneer de Innergizer de pasta niet ‘pakt’ kun je hem naar beneden duwen met de stamper.
  • pittige pindakaas
  • Kook de tenen knoflook gedurende 1 minuut. Volg de bereiding voor pindakaas. Als de pindakaas lekker romig is voeg je de sambal en de knoflook toe. Blend deze kort mee.
pindakaas en hazelnootpasta

Deel dit recept