1
The Philips Chef

Tom Kha Kai

Tom Kha Kai

Met een staafmixer kun je alle kanten op, bijvoorbeeld voor het pureren van verse groenten tot een heerlijke, verse soep. De chopper kun je gebruiken om de ingrediënten fijn te malen, bijvoorbeeld de kruiden in deze Tom Kha Kai soep.

Porties 5, Bereidingstijd: 0-30 minuten

Ingrediënten

  • 400 ml kippenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 5 cm gember
  • 4 limoenblaadjes (toko)
  • 2 stengels citroengras
  • 1 rode chilipeper
  • 200 gram bospadenstoelen
  • 200 gram kipfilets
  • 200 gram roze garnalen
  • 4 steeltjes koriander
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 ui
  • 1 limoen
  • 3 tenen knoflook
  • 1 palmhart (toko)

Bereiding

  • Maak de ui schoon en snijd deze in 4 stukken. Snijd het citroengras in stukken van 2 centimeter. Schil de gember. Doe de gember, ui, limoenblaadjes, knoflook en palmharten in de hakmolen en maal fijn tot een mooie pasta. Zet de bouillon op en meng met de room, kruidenpasta en suiker. Blend dit met de staafmixer tot een gladde massa.
  • Snijd nu de paddenstoelen, chilipeper en kip in reepjes. Voeg dit samen met de garnalen toe aan de hete soep en laat pruttelen tot de kip gaar is. Snijd ondertussen de koriander fijn en pers de limoen uit. Voeg de koriander en het limoensap toe aan de soep. Eet smakelijk!
Tom Kha Kai