Zon en gezelligheid uit je Airfryer met deze simpele tapas schotel. Vier kleine gerechten die je gemakkelijk en snel kunt bereiden. Als je de gerechtjes gelijktijdig op tafel wilt zetten dan kan je ze gemakkelijk opwarmen in een vuurvast schaaltje in je Airfryer. Ik zou de garnalen en de kip minimaal 1 uur marineren maar hoe langer hoe beter.
Porties 8, Bereidingstijd: 0-30 minuten
Ingrediënten
- Garnalen gerecht
- 250 gram garnalen
- 4 tenen knoflook
- gerookt paprikapoeder
- 4 lepels olijfolie
- ½ rode peper
- ½ ui fijngesneden
- Sap van 1 limoen
- Mespunt cayenne peper
- 2 lepels verse peterselie
- Peper en zout
- Aardappel gerecht
- 250 gram kruimige aardappels
- 2 tomaten (fijngesneden)
- ½ rode peper
- ½ ui fijngesneden
- 50 gram olijven op olie
- 3 tenen geperste knoflook
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- flinke scheut droge witte wijn
- Peper en zout
- Groenten gerecht
- 250 gram kleine champignons
- 1 rode puntpaprika
- 200 gram groene asperges
- olijven
- 2 lepels olijfolie
- Kipgerecht
- 400 gram kleine kipkluifjes
- 1 theelepel gerookte paprika
- 2 tenen knoflook
- 6 takjes tijm
- scheutje sherry
- Ook nodig
- 1 schaaltje met olijven
- 1 schaaltje met plakjes Chorizo
- 1 schaaltje met brood
- 1 schaaltje aioli
- 1 stokbrood
Bereiding
- 1. Bak eerst het stokbrood in je Airfryer 5min 180gr
- 2. Bereiding aardappel gerecht: Was de aardappels en snij deze in kleine stukken. Snijd de tomaten, knoflook, tijm en peterselie zeer fijn en meng alles samen met de gerookte paprikapoeder en de witte wijn door elkaar in een kom en zet deze even apart. Hert lekkerste is om alle gerechten minimaal 1 uur te laten marineren
- 3. Bereiding garnalen gerecht: Snijd de tenen knoflook, rode peper en ui zeer fijn en meng deze met 4 lepels olijfolie, cayennepeper, paprikapoeder, limoensap tot een marinade. Marineer de garnalen in deze marinade minimaal 1 uur van tevoren in een kom.
- 4. Bereiding groenten gerecht: Snijd de puntpaprika in ringen en de asperges in stukken. Borstel de champignons schoon en meng de paprika, asperges, champignons en olijven met 1 lepel olijfolie en zet deze apart.
- 5. Bereiding kipgerecht: Snijd de tijm klein en pers de knoflook. Maak een marinade van de geperste tenen knoflook, tijm, olie en sherry en marineer hier de kipkluifjes minimaal 1 uur in een kom en zet deze ook apart
- 6. Bereiding alle gerechten: Zet de voedselscheider in de mand en leg de kipkluifjes aan de ene kant in de Airfryer mand en de aardappelmengeling aan de andere kant. Bereid dit 10min 180gr en voeg na de bereiding de garnalen toe aan de andere kant van de voedselscheider en leg de groenten aan de andere kant. Bereid alles nu bij elkaar 10min 180gr. Maak indertussen je keuken schoon en doe de Chorizo, Olijven in een paar schaaltjes. Na de bereiding verdeel alle gerechten over de schaaltjes en serveer deze met het stokbrood en aioli.