1
0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    • Philips Shop voordelen:

    • Gratis retourneren

    • Gratis verzending vanaf €20,-

    Producten

    Spaanse tapas

      Zon en gezelligheid uit je Airfryer met deze simpele tapas schotel. Drie kleine gerechten die je gemakkelijk en snel kunt bereiden, voor een gezellige avond met vrienden of familie. Als je de gerechtjes gelijktijdig op tafel wilt zetten dan kan je ze gemakkelijk opwarmen in een vuurvast schaaltje in je Airfryer. Tip: om de tapas schotel groter te maken kun je de gerechtjes serveren met vers gebakken brood, olijven, chorizo en natuurlijk aioli.

      Porties 8, Bereidingstijd: 0-30 minuten
      Ingrediënten
      Grillpan
      Voor iedereen
      Vis
      The Philips Chef
      Hoofdgerechten
      Aardappelen
      Airfryer
      vegetable recipe

      Ingrediënten

      • Spaanse aardappel salade
      • 4 kruimige aardappels
      • 1 grote ui
      • 4 tomaten
      • 1 rode chilipeper
      • 4 tenen knoflook
      • 1tl gerookte paprikapoeder
      • 1el verse gehakte peterselie
      • Spaanse knoflook garnalen (gambas al ajillo)
      • 500g gepelde tijgergarnalen
      • 5 tenen knoflook
      • 2 takjes peterselie
      • 100ml olijfolie
      • 1 laurierblaadje
      • 1.5tl chilipoeder
      • Grof zeezout naar smaak
      • Spaanse groentenmengeling
      • 200g sperziebonen
      • 150g olijven
      • 250g champignons
      • 1 rode puntpaprika
      • 1 kleine chorizo worst

      Bereiding

      • 1. Bereiding aardappelsalade: Leg eerst de aardappels in de schil in de Airfryermand en pof deze half gaar 15min op 170gr. Maak tussentijds de tomatensaus door de ui fijn te snipperen en de chilipeper te ontdoen van de zaadjes en deze beiden zeer fijn te snijden. Pers de knoflook uit en laat de tomaten schrikken 1 minuut in kokend water. Pel de tomaten en snij deze zeer fijn. Verwarm in een pan een flinke scheut olijfolie en fruit de ui, tomaat, chilipeper, paprikapoeder aan en pureer deze tot een tomatensaus en breng deze op smaak. Wanneer de aardappels klaar zijn snij deze dan in grove stukken en meng ze dan met 1 lepel olijfolie en bak de aardappels 10min op 180graden tot ze mooi krokant zijn. Meng de aardappels met de tomatensaus en bestrooi met de verse peterselie.
      • 2. Bereiding garnalen: Pureer de knoflook en hak de peterselie fijn. Spoel de garnalen goed af en ontdoe indien nodig van het darmkanaal. Zet het bakaccessoire in de airfryermand en doe daar de olijfolie in en bak de knoflook samen met het laurierblaadje tot de knoflook 10min 200gr. Voeg nu de garnalen toe en de chilipeper. Verwarm dit 7 min 200gr tot de garnalen gaar zijn met 1 keer omscheppen. Serveer de garnalen zonder de laurier in een schaaltje en strooi hier de zout en de peterselie over.
      • 3. Bereiding groenten: Snij de sperziebonen in stukken en de champignons in kwarten Snij de puntpaprika in ringen en de chorizo in plakjes. Meng alles met 2 lepels olijfolie en bak de mengeling in de Airfryermand 12min op 170gr. Doe de groenten mengeling in een schaaltje en serveer met de rest van de tapas.
      Spaanse tapas

      Heb jij een Airfryer? Laat het ons weten!

      Door je Airfryer bij ons te registreren, verwen je jezelf met:

       

      √ Exclusieve Airfryer recepten van The Philips Chef;

      √ Het profiteren van speciale kortingen;

      √ Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

       

      Ga snel naar MyPhilips en mis nooit meer iets!

       

      Registreer mijn Airfryer

      Deel dit recept