Een heerlijk voorgerecht waar je iedereen versteld van zal laten staan zijn deze Sint-jakobsschelpen met een krokant korstje. Serveer ze als een heerlijk voorgerecht.
Porties 4, Voorbereidingstijd 30 min
Ingrediënten
- 8 sint-jakobsschelpen
- 1 bakje Shiso
- 2 plakjes parmaham
- 100 gram zeekraal
- Halve knolselderij
- 1 volkoren boterham
- 4 takjes peterselie
- 1 liter kippenbouillon
- 50 gram paarse sla of gemengde sla
- Peper en zout uit de molen
- 1 eetlepel arachide olie
- 1 eetlepel roomboter
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 citroen
Bereiding
- 1. Kook de knolselderij gaar in de kippenbouillon en pureer deze in een blender of onion chef.
- 2. Leg de parmaham in de frituurmand samen met de snee brood en droog deze voor 10 minuten op 160 graden allebei mooi krokant.
- 3. Doe de helft van de parmaham samen met de peterselie en het brood in de onion chef, hak dit tot grove korrels en zet deze apart.
- 4. Doe de boter in het bakaccessoire en zet deze in de frituurmand van de Airfryer, verwarm deze goed op 200 graden voor 5 minuten.
- 5. Doe alle sint-jakobsschelpen en de zeekraal in de Airfryer in het bakaccessoire en bak dit voor 1,5 minuut op 200 graden in de boter.
- 6. Strooi een beetje van het ham en brood poeder over de sint-jakobsschelpen en verwarm weer voor 1,5 minuut op 200 graden.
- 7. Garneer de borden door met een lepel een streep knolselderij puree op het bord te trekken. Leg per bord 3 sint-jakobsschelpen bovenop deze streep.
- 8. Leg de zeekraal tegen de knolselderij puree aan, bestrooi nog een keer met het ham en brood poeder en garneer met de Shiso.
- 9. Trek lijnen met de olijfolie, breng het gerecht op smaak met peper en zout en dien het gerecht meteen op.