Hoofdgerecht – 2-3 personen
Porties 4 p, Voorbereidingstijd 35 m, Bereidingstijd: 10 m
Ingrediënten
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 cm verse gemberwortel, geraspt of 1 theelepel gemberpoeder
- 2 theelepels sambal oelek of hot pepper sauce
- 2-3 eetlepels ketjap manis of sojasaus
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 400 g magere varkenslapjes, in blokjes van 3 cm
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 theelepel gemalen koriander
- 200 ml kokosmelk
- 100 g ongezouten pinda’s, gemalen
Bereiding
- Meng de helft van de knoflook in een diep bord met de gember, 1 theelepel sambal, 1 eetlepel ketjap en 1 eetlepel olie. Schep het vlees erdoor en laat het 15 minuten marineren.
- Verwarm de AirFryer voor op 200 °C.
- Doe het gemarineerde vlees over in het mandje en schuif dit in de AirFryer. Stel de tijd in op 12 minuten en rooster het vlees mooi bruin en gaar. Schep het vlees tussentijds een keer om.
- Maak intussen de pindasaus: verwarm 1 eetlepel olie in een steelpan en fruit het sjalotje met de rest van de knoflook zachtjes glazig. Bak de koriander heel even mee.
- Roer de kokosmelk en de pinda’s met 1 theelepel sambal en 1 eetlepel ketjap door het sjalotmengsel en laat de saus al roerende 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik wordt. Breng de pindasaus op smaak met ketjap en sambal.