0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Romige rode koolsoep

    Met deze soep ga je zeker mensen verrassen door zijn paarse kleur. Hij is supergezond en je maakt hem in een handomdraai met je staafmixer.

    Porties 5, Bereidingstijd: 0-30 minuten
    0-30 minuten
    Alcohol
    Groenten
    Notenvrij
    Staafmixer
    Vegetarisch
    Zuivel
    Voorafjes en snacks
    Fruit

    Ingrediënten

    • 1 sjallot
    • 100 gram appel
    • Boter
    • 3 eetlepels suiker
    • 50 ml witte wijn
    • 500 gram rode kool
    • Kippenbouillon (of 1 tablet)
    • Peper en zout uit de molen
    • 2 dl magere room
    • 1 mespunt kaneel
    • 2 takjes verse tijm
    • Sap van 1 sinaasappel

    Bereiding

    • 1. Maak de sjallot schoon en snij deze met de rode kool en appel in grove stukken.
    • 2. Doe de boter in een pan en fruit de kool, suiker, appel met de uien en de kaneel aan.
    • 3. Hou een klein beetje rode kool rauw apart, voor de decoratie. Blus het mengsel af met de witte wijn en vul aan met de kippenbouillon en als laatste de room.
    • 4. Pak nu je staafmixer en blender dit tot een mooie egale paarse soep. Wanneer de soep klaar is, breng je hem op smaak met peper en zout uit de molen.
    • 5. Garneer met wat reepjes fijn gesneden rode kool en wat verse tijm.
    Groene detox-soep

    Deel dit recept

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.