Porties9,Voorbereidingstijd30 m,Bereidingstijd:10 m
0-30 minuten
Groenten
Kaas
Pasta, noedels of rijst
Voorafjes en snacks
Airfryer
Eggs
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
1 sjalotje, fijngehakt
125 g champignons , gehakt
100 g risottorijst
250 ml kippenbouillon
25 g versgeraspte Parmezaanse kaas
versgemalen peper
3 sneetjes oud witbrood
1 ei
Bereiding
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit het sjalotje. Bak de champignons mee tot het vocht verdampt.
Roer de rijst erdoor en bak de korrels even mee tot ze glanzen. Voeg de bouillon mee en kook de rijst in 20 minuten zachtjes gaar.
Roer de kaas en peterselie door de risotto en breng op smaak met zout en peper.
Laat de risotto afkoelen en in de koelkast in minstens 1 uur koud worden.
Maal het brood in de keukenmachine tot fijn kruim en meng er 1 eetlepel olijfolie door. Blijf mengen tot het weer een los kruim wordt. Doe het kruim over in een diep bord.
Klop de eieren los in een ander diep bord
Vorm de risotto tot balletjes ter grootte van een walnoot. Haal de balletjes eerst door het ei en daarna door het broodkruim.Verwarm de Air Fryer voor op 200 °C. Leg 8-10 balletjes in het mandje en schuif dit in de Air Fryer. Stel de tijd in op 5 minuten en bak de risottoballetjes goudbruin. Bak de rest van de balletjes op dezelfde manier. Serveer de risottoballetjes op een schaal met rode of groene pesto.