1
The Philips Chef

Risottoballetjes

Risottoballetjes

Porties 9, Voorbereidingstijd 30 m, Bereidingstijd: 10 m

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 125 g champignons , gehakt
  • 100 g risottorijst
  • 250 ml kippenbouillon
  • 25 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • versgemalen peper
  • 3 sneetjes oud witbrood
  • 1 ei

Bereiding

  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit het sjalotje. Bak de champignons mee tot het vocht verdampt.
  • Roer de rijst erdoor en bak de korrels even mee tot ze glanzen. Voeg de bouillon mee en kook de rijst in 20 minuten zachtjes gaar.
  • Roer de kaas en peterselie door de risotto en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de risotto afkoelen en in de koelkast in minstens 1 uur koud worden.
  • Maal het brood in de keukenmachine tot fijn kruim en meng er 1 eetlepel olijfolie door. Blijf mengen tot het weer een los kruim wordt. Doe het kruim over in een diep bord.
  • Klop de eieren los in een ander diep bord
  • Vorm de risotto tot balletjes ter grootte van een walnoot. Haal de balletjes eerst door het ei en daarna door het broodkruim.Verwarm de Air Fryer voor op 200 °C. Leg 8-10 balletjes in het mandje en schuif dit in de Air Fryer. Stel de tijd in op 5 minuten en bak de risottoballetjes goudbruin. Bak de rest van de balletjes op dezelfde manier. Serveer de risottoballetjes op een schaal met rode of groene pesto.
Risottoballetjes