1
Recept

  Risotto Primavera met zalm

Risotto Primavera met zalm

Met accessoires kan je veel meer in je Airfryer bereiden als alleen friet. Neem nou bijvoorbeeld risotto: zonder eindeloos te moeten roeren gaat dit prima in je Airfryer. Omdat je met lucht je maaltijd bereid kan je zelfs, als de rijst bijna klaar is, de zalm gewoon op de risotto leggen om deze in dezelfde Airfryer ook gaar te maken.

Porties 4, Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 2 grote moten zalm
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 200 g kleine groene asperges
  • 1 liter groentebouillon
  • 300 g risottorijst
  • 1 kleine courgette
  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 g extra fijne tuinerwten (diepvries)
  • 50 g Pecorino
  • 1 citroen
  • 1 lepel olijfolie

Bereiding

  • 1. Pel de knoflook en pers deze uit. Pel de ui en snij de ui, courgette, asperges in kleine stukjes.
  • 2. Leg de bakplaat in de Airfryer en maak deze heet. Doe 1 lepel olijfolie op de bakplaat en bak de rijst met de ui, asperges, courgette en de tuinerwten 5 minuten aan op 200 graden.
  • 3. Voeg de witte wijn en de groentebouillon toe tot net onder de rand van de bakplaat. Zet dit aan op 15 min 170 graden en tussendoor hoef je het maar 1 keer om te roeren.
  • 4. Vul na 15 minuten dan weer aan tot de rand met de rest van de bouillon en zet gedurdende 15 min aan op 170 graden. Enkel 1 keer omroeren is nodig.
  • 5. Voeg nu de laatste bouillon toe en leg meteen de zalm met de citroen op de risotto en bereid dit 5 minuten op 200 graden.
  • 6. Serveer met de geraspte pecorino en wat gegrilde asperges.
Risotto Primavera met zalm
Registreren

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Heb jij een Airfryer? Laat het ons weten!

Door je Airfryer bij ons te registreren, verwen je jezelf met:

 

√ Exclusieve Airfryer recepten van The Philips Chef;

√ Het profiteren van speciale kortingen;

√ Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

 

Ga snel naar MyPhilips en mis nooit meer iets!

 

Deel dit recept