1
Producten

Ravioli van tomaat en basilicum

Ravioli van tomaat en basilicum

Met de Pastamachine kan je ook smaak aan je pasta geven door bijvoorbeeld basilicum door een juicer te halen en dat vocht aan de pasta toe te voegen. De pasta wordt dan mooi groen van kleur en de smaak van basilicum komt naar voren.

Porties 4, Bereidingstijd: 30-60 m

Ingrediënten

  • 250 gram Semola bloem
  • 7 gram tomatenpuree
  • 95 ml vocht (1 ei en water)
  • 75 gram panchetta
  • 75 gram zongedroogde tomaatjes
  • 100 gram ricotta
  • 250 gram Semola bloem
  • basilicumsap van 1 bos + water totaal 95gram
  • 100 gram gerookte zalm
  • 150 gram ricotta
  • 1 ei
  • Kartelroller

Bereiding

  • Maak eerst de vulling voor de rode Ravioli door de tomaat en pancetta fijn te snijden en te mengen met de ricotta. Mocht je een chopper hebben dan kan het hakken prima in de chopper. Maak nu de tweede vulling door de gerookte zalm te pureren met de ricotta en zet deze apart.
  • Maak eerst de rode pasta door de semola bloem en de tomatenpuree in de Pastamachine met het lasagne mondstuk te doen. Kies dan programma 1 en voeg het vocht toe en maak hier rode vellen van. Leg deze vellen op een bebloemd aanrecht. Smeer de helft van de vellen in met wat ei zodat ze wat gaan plakken.
  • Leg op de ingesmeerde vellen kleine hoopjes rode tomatenvulling, ter grote van een knikker. Houdt daarbij telkens ongeveer 3 cm afstand van elkaar.
  • Leg nu de droge rode vellen op de onderste vellen en druk ze goed aan met je vinger. Mocht je een kartelroller hebben, dan kan je er vierkanten van snijden met deze roller.
  • Herhaal dit ook voor de groene ravioli met de groene vulling. Kook de Ravioli in een ruime pan met water in ongeveer 5 minuten gaar en dien ze op met wat olijfolie of tomatensaus.
Ravioli van tomaat en basilicum

Deel dit recept