0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Quiche Lorraine

    Je kunt veel meer dan alleen frituren in de Airfryer. Maak bijvoorbeeld eens deze lekkere quiche Lorraine. Varieer gerust, bijvoorbeeld een quiche met zalm en fijn gesneden broccoli.

    Porties 8
    Hoofdgerechten
    60-90 minuten
    Sapcentrifuge
    Groenten
    Airfryer
    Vlees

    Ingrediënten

    • Deeg:
    • 250 gram fijne tarwebloem
    • 100 gram roomboter
    • 5 gram gist (gedroogd)
    • 5 gram zout
    • 5 gram (basterd)suiker
    • 100 ml mel
    • 1 ei
    • Vulling:
    • 250 gram mager ontbijtspek
    • 250 gram magere hamblokjes
    • 100 gram champignons
    • 100 gram ui
    • 300 gram geraspte kaas
    • 3 eieren
    • 300 ml room
    • peper en zout
    • Bieslook, fijngesneden
    • Benodigdheden:
    • Viva Airfryer bereiding: 4 springvormen van 16 cm.
    • Avance Airfryer XL bereiding: één springvorm van 20 cm

    Bereiding

    • Meng de eieren, room, bieslook met wat peper en zout en zet dit in de koelkast.
    • Doe het gist met de suiker in een kom en meng dit met lauwwarme melk. Laat het mengsel even rusten en zeeg ondertussen de bloem. Strooi de bloem in een kom of op je werkblad en maak er een kuiltje in. Voeg hier het ei, de boter en het gistmengsel aan toe. Werk bij het kneden van het deeg van binnen naar buiten. Meng steeds kleine beetjes bloem door het natte mengsel. Kneed het deeg goed door.
    • Smeer een kom in met een klein beetje olie en leg hier het deeg in om te rijzen. De olie zorgt ervoor dat het deeg niet vast plakt aan de kom. Let een vochtige doek over de kom en laat het deeg 1 uur rijzen.
    • Snijd het ontbijtspek en de ham in blokjes, Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Snipper de ui.
    • Als je een Airfryer Viva hebt, verdeel je het deeg in 4 gelijke stukken. Vet de springvormen in met een beetje olie of boter en leg hier een vetvrij papier in. Rol het deeg uit en leg het in de springvorm. Prik enkele gaatjes in het deeg om luchtbellen te voorkomen.
    • Vul de springvorm(en) met de ui, spek, ham, champignons en kaas. Voeg vervolgens het eimengsel toe en vouw het overtollige deeg aan de randen naar binnen. Plaats de springvorm in de Airfryer en bak de quiche(s) af.
    • Tip van de Chef: Bereidingstijden: Airfryer Viva: 30 minuten op 160 graden (per taart) Airfryer Avance XL: 40 minuten op 150 graden
    Quiche Lorraine

    Heb jij een Airfryer? Laat het ons weten!

    Door je Airfryer bij ons te registreren, verwen je jezelf met:

     

    √ Exclusieve Airfryer recepten van The Philips Chef;

    √ Het profiteren van speciale kortingen;

    √ Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

     

    Ga snel naar MyPhilips en mis nooit meer iets!

     

    Registreer mijn Airfryer

    Deel dit recept

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.