0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Pompoensoep met chorizo

    Deze pompoen soep wordt extra lekker met de toevoeging van chorizo. Met de Philips staafmixer wordt koken extra makkelijk.

    Porties 4 , Voorbereidingstijd 30 min., Bereidingstijd: 20 min.
    0-30 minuten
    Groenten
    Notenvrij
    Voorafjes en snacks
    SoupMaker
    Vlees

    Ingrediënten

    • 113 g chorizo
    • 450 g pompoen
    • 2 teentjes knoflook
    • Pompoenpitten (geroosterd)
    • 1 wortel
    • 1 middelgrote ui
    • 100 g kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
    • 1/2 rode paprika, zonder zaadjes
    • 1 groentebouillonblokje
    • Water
    • Slagroom, om te garneren
    • Verse peterselie, om te garneren

    Bereiding

    • 1. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen, wortel, ui en paprika in stukjes van 2 x 2 cm.
    • 2. Plet de knoflook.
    • 3. Doe de pompoen, wortel, knoflook, ui en paprika met het bouillonblokje in een pan en voeg koud water toe totdat alles is bedekt.
    • 4. Laat de ingrediënten sudderen tot ze gaar aanvoelen als u er met een vork in prikt.
    • 5. Snijd de chorizo in blokjes en bak deze gaar.
    • 6. Rooster de overgebleven pompoenpitten in een pan.
    • 7. Pureer de groenten in de pan tot een glad mengsel.
    • 8. Voeg de chorizo toe en breng de soep op smaak met peper en zout.
    • 9. Giet de soep in kommen en maak af met geroosterde pompoenpitten, verse peterselie en een lepel slagroom.
    Pompoensoep met chorizo

    Deel dit recept

    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.