0

Winkelwagen

Er bevinden zich momenteel geen artikelen in uw winkelmandje.

    Pizza met salami en champignons

    Porties 1, Voorbereidingstijd 15 m, Bereidingstijd: 12 m
    0-30 minuten
    Groenten
    Notenvrij
    Hoofdgerechten
    Kaas
    Airfryer
    Bloem
    Vlees

    Ingrediënten

    • 100g bloem
    • 1tl instant gist
    • ½el olijfolie
    • 50ml tomatensaus
    • ½ bol mozzarella, in dunne plakken
    • 50g salami, in reepjes
    • 2-3 champignons, in plakjes
    • 2tl gedroogde oregano
    • Versgemalen zwarte peper
    • 2el geraspte Parmezaanse kaas
    • Handje rucola
    • Pizzavorm van 15 cm, ingevet

    Bereiding

    • Meng de bloem met de gist, een snufje zout, olijfolie en 60-75 ml water tot een samenhangend deeg en kneed dit door tot het deeg soepel en elastisch is.
    • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van 18 cm en leg deze in de pizzavorm, sla de rand van het deeg iets naar binnen.
    • Strijk de tomatensaus over het deeg uit en leg de plakjes mozzarella erop. Verdeel de salami en champignons erover en bestrooi de pizza met oregano, peper en Parmezaanse kaas.
    • Zet de pizzavorm in het mandje en schuif het mandje in de airfryer. Stel de tijd in op 12 minuten, en de temperatuur op 180 graden. Bak de pizza knapperig bruin en gaar. Eventueel kan je 'm na de 12 minuten iets langer doorbakken als je 'm extra krokant wilt.
    • Leg de pizza op een bord en leg in het midden een bergje rucola.
    • TIP: Je pizza is een stuk sneller klaar als je uitgaat van kant-en-klaar pizzadeeg uit de koeling.
    Pizza met salami en champignons
    Terug naar boven

    U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.