Wist je dat je in 10 minuten je eigen pepernoten tevoorschijn tovert? Maak ze in alle maten en soorten en decoreer met chocolade of vrolijke mini-Smarties.
Porties 50 stuks, Bereidingstijd: 60-90 minuten
Ingrediënten
- 150 gram boter
- 15 gram speculaaskruiden
- 125 gram basterdsuiker
- 40 ml melk
- 250 gram bloem
- 15 gram bakpoeder
- Een theelepel zout
- 1 reep chocolade (smaak naar keuze)
- Mini-Smarties
Bereiding
- 1. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Zeef ondertussen de bloem met het bakpoeder en doe dit samen met het zout, de basterdsuiker, speculaaskruiden, melk en boter in een kom. Kneed hier een mooi deeg van en maak er een vierkante plak van.
- 2. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat dit 1 uur rusten in de koelkast. Haal vervolgens het deeg uit de koelkast. Trek steeds wat deeg van de grote plak af en maak hier bolletjes van.
- 3. Duw deze bolletjes plat en leg ze op je grillpan. Zet deze in je Airfryer. Bak de platte schijfjes gedurende 10 minuten op 200 graden tot pepernoten.
- 4. Let op als je de pepernoten eruit haalt: ze zijn nog een beetje zacht. Smelt de chocolade in de magnetron en doe hem in een klein cornetje (spuitzakje).
- 5. Spuit de pepernoten in met chocolade en garneer kleurrijk af met de mini-Smarties. Superleuk om samen met de kinderen te maken!