Op een warme zomerdag wilt u graag iets koels en verfrissends. Deze karnemelksoep is het helemaal.
Porties4,Voorbereidingstijd0 m,Bereidingstijd:23 m
0-30 minuten
Groenten
Notenvrij
Voorafjes en snacks
SoupMaker
Vegetarisch
Ingrediënten
1 rode peper500
500 g maïskorrels (blik)150
150 g fijngehakte ui2
2 teentjes knoflook1
1 theelepel gemalen komijn1
1 theelepel gemalen koriander1
1 theelepel kerriepoeder of gemalen kurkuma550
550 ml groentebouillon
peper, zout500
500 ml karnemelk
Bereiding
Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper. Laat de maïskorrels uitlekken.
Doe alle ingrediënten behalve de karnemelk in de SoupMaker, sluit het deksel en kies het gladde soep programma.
Open het deksel als de soep klaar is en schenk het mengsel in een schaal. Voeg de karnemelk toe en zet de soep voor het serveren ten minste 3 uur (of een nacht) in de koelkast.